ΕΚΘ: Με μάσκες η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων εργατών (ΦΩΤΟ)

Με τις απαραίτητες αποστάσεις και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τίμησαν και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά.

Παρά την έκκληση της κυβέρνησης για μεταφορά των εκδηλώσεων και το ΕΚΘ θέλησε να τιμήσει τη σημερινή ημέρα ανήμερα Πρωτομαγιάς, με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο

πεσόντων εργατών, απέναντι από τα γραφεία του ΕΚΘ.

Αναφερόμενος στη σημερινή ημέρα, ο Ταμίας του ΕΚΘ, Παναγιώτης Παγώνης, σημείωσε ότι φέτος είναι μια διαφορετική Πρωτομαγιά την οποία και τα συνδικάτα τίμησαν με λιτό τρόπο εξαιτίας της πανδημίας. Σχετικά με τα επίκαιρα μηνύματα, ο κ. Παγώνης σημείωσε: "Βλέπουμε ότι το 8ωρο εξανεμίζεται, οι ελαστικές μορφές εργασίας είναι στο μάξιμουμ και με την πανδημία υπάρχει εκμετάλλευση από εργοδότες και κυβέρνηση για να χαθούν περισσότερα δικαιώματα. Θα μας βρουν απέναντί τους αν προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο να απεμπολήσουν εργατικά δικαιώματα" τόνισε.

Εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης, σημείωσε ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, πρώτη ανάγκη είναι η υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. "Η επόμενη ημέρα θα είναι διαφορετική, δύσκολη, αλλά ενωμένοι και αγωνιστικά ο κόσμος της εργασίας θα πετύχει λύσεις" πρόσθεσε.

Το μνημείο των πεσόντων εργατών

Το 1997 ο γλύπτης Άγγελος Βλάσσης φιλοτεχνεί το μνημείο των πεσόντων εργατών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο τοποθετείται στο μικρό παρκάκι ακριβώς απέναντι από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το μνημείο που είναι φτιαγμένο από ορείχαλκο αναπαριστά τη μάνα η οποία θρηνεί πάνω από τον νεκρό γιο της. Τα χέρια της μάνας βρίσκονται εκτός του πλαισίου ως έξεργα που δραματοποιούν το έργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα