Εκλογικό... στρατηγείο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενόψει της 7ης Ιουλίου

Σε εκλογικό... στρατηγείο έχει μετατραπεί η αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, όπου βρίσκεται εγκατεστημένος ο βασικός μηχανισμός της περιφέρειας για τις αναγκαίες προετοιμασίες εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν πάνω από 825.000 πολίτες, οι οποίοι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα 1.554 εκλογικά τμήματα που έχουν συσταθεί.

Οι εκλογείς, πάντως, θα πρέπει να σπεύσουν να ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών “Μάθε πού ψηφίζεις” σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν, αφού υπάρχουν σημαντικές μεταβολές σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές που προηγήθηκαν.

Στον "Ευκλείδη" ψηφίζουν οι ετεροδημότες

Στις επερχόμενες εκλογές περίπου 11.000 πολίτες θα ψηφίσουν με το καθεστώς του ετεροδημότη στα 43 ειδικά εκλογικά τμήματα που έχουν συσταθεί για αυτόν τον σκοπό στο σχολικό συγκρότημα του “Ευκλείδη”. Οι ετεροδημότες δεν θα ψηφίσουν τους υποψηφίους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, αλλά τους υποψηφίους των εκλογικών περιφερειών όπου διατηρούν τη βασική εγγραφή τους.

Στοίχημα για άμεση ανακοίνωση του αποτελέσματος

Οι υπεύθυνοι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκτιμούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη θα είναι απολύτως ξεκάθαρο από πολύ νωρίς το βράδυ της 7ης Ιουλίου. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της ΠΚΜ Πόπη Μπαλλά, η μετάδοση των αποτελεσμάτων για το σύνολο των εκλογικών τμημάτων στην πρώτη και στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης θα γίνει από τους δικαστικούς αντιπροσώπους με κινητά τηλέφωνα και τάμπλετς με τη χρήση της τεχνολογίας SRT.

Στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης οι εκλογείς μπορούν να σημειώνουν μέχρι και τέσσερις σταυρούς προτίμησης στους υποψηφίους βουλευτές, ενώ στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης τίθενται έως και δύο σταυροί.

Πηγή: fm100.gr – Ρεπορτάζ: Βαρβάρα Ζούκα

Keywords
Τυχαία Θέματα