Εκδήλωση του Ιδρύματος "Μ. Βαρδινογιάννη" για τα ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, διοργανώθηκε εκδήλωση για τα ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, που διοργάνωσε το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου σήμερα, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ο χαρισματικός φωτογράφος Γιάννης Γιαννέλος φωτογράφησε με μοναδικό τρόπο όλα τα μνημεία, ενώ τα κείμενα υπογράφουν αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η έκδοση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και

υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Παράλληλα, η κα Βαρδινογιάννη έκανε ξεχωριστή αναφορά στο τραγικό γεγονός της καταστροφής της Παναγίας των Παρισίων, ανακοινώνοντας ότι το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» θα διοργανώσει πανελλαδικό διαγωνισμό ζωγραφικής για να ευαισθητοποιήσει την νέα γενιά για την ανάγκη διαφύλαξης των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

«Οι εικόνες που κάνουν από προχθές τον γύρο τον κόσμου με το μοναδικό αυτό αριστούργημα να φλέγεται, έκαναν ολόκληρο τον πλανήτη να δακρύσει, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι τα δημιουργήματα του παγκόσμιου πολιτισμού ανήκουν όχι μόνο στους λαούς τους, αλλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και με αφορμή τα προχθεσινά γεγονότα θα ήθελα να ανακοινώσω ότι το Ίδρυμά μας, ως ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης στον γαλλικό λαό, θα πραγματοποιήσει έναν πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Οι λαοί και τα μνημεία τους», με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η νέα γενιά για την ανάγκη προστασίας των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς οπουδήποτε στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Βαρδινογιάννη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του συνεχάρη την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για την πρωτοβουλία έκδοσης ενός λευκώματος για τα ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς και υπογράμμισε ότι η έκδοση αυτή συνιστά εμβληματική συμβολή στην ανάδειξη και στην υπεράσπιση του πολιτισμού μας, τόσο του ελληνικού, όσο και του ευρωπαϊκού, του οποίου ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί αναντικατάστατη αντηρίδα.

Την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Χατζηνικολάου, τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Σίσσυ Παυλοπούλου, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, πατέρας Θωμάς Συνοδινός, ο Πρέσβης των ΗΠΑ κύριος Geoffrey Pyatt, με την σύζυγό του Mary, καθώς και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι του διπλωματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της χώρας.

Πηγή ΦΩΤΟ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα