Εκδήλωση της "Μένουμε Θεσσαλονίκη" για τον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη

Η Δημοτική Παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη διοργανώνει την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 εκδήλωση με θέμα "το μνημειακό ταφικό συγκρότημα του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη".

"Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, η εύρεση ενός τέτοιου μνημείου, θα κινητοποιούσε όλους τους αρμόδιους μηχανισμούς της Πολιτείας, το πανεπιστήμιο και την κοινωνία των πολιτών, για την πλήρη αποκάλυψη, αποκατάσταση και αξιοποίηση του μνημείου, καθώς η ιδιαίτερη πολιτιστική και τουριστική αξία του είναι δεδομένη.

Όχι όμως στην δική μας την χώρα, που έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει

το παρελθόν της όχι σαν ώθηση προς το μέλλον, αλλά σαν βαρίδι και εμπόδιο, την ίδια στιγμή μάλιστα που το διεθνές ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε αυτό…", σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη"

Ομιλητές:

-Κατερίνα Περιστέρη, Αρχαιολόγος – ανασκαφέας Τύμβου Καστά Αμφίπολης, Επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων, Σύμβουλος πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας.

-Γιώργος Ρακκάς, επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

Συντονίζει ο Μάνος Κατριβάνος, Δρ Γεωλογίας ΑΠΘ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης (Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Βασ. Γεωργίου Α΄ 1 - ισόγειο) και θα ξεκινήσει στις 7:30 το απόγευμα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα