Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και τα πέριξ γι' αυτό το σαββατοκύριακο

Φτωχή είναι η πολιτιστική ατζέντα του διημέρου στη Θεσσαλονίκη και... τα πέριξ. Το τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχτηκε στη χώρα μετά τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Εάν το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουλίου σας βρει στην πόλη ή σε κοντινούς νομούς, ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις του Thestival για το διήμερο:

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Χρωματιστές

Γυναίκες στο Bensousan Han

Πόσο μπορεί το παρελθόν να μας τσακίσει; Ένα ποιητικό, βαθιά υπαρξιακό θρίλερ συναισθηματικών συγκρούσεων.

Δύο γυναίκες, δύο αδελφές, η Έλλη και η Άννα, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από αυτό το κάτι, το σκοτεινό "παρελθόν", κάπου στο πατρικό τους σπίτι - ή και όχι.
Δύο αντίθετοι κόσμοι που βρίσκουν το σημείο συνάντησής τους στην ανάμνηση και στην αναπαράσταση της παιδικής τους ηλικίας. Προκαλούν, τσαλακώνονται, απελπίζονται, αναπολούν, θυμώνουν, αγαπιούνται, πεθαίνουν και ξαναγεννιούνται από τις στάχτες τους.Δύο υπάρξεις, δύο αντίρροπες δυνάμεις - το συνειδητό και το ασυνείδητο.
Και μία διαδρομή, αυτή στα σκοτεινά πεδία της φαντασίωσης και της απωθημένης επιθυμίας. Ο φόβος του ανθρώπου προς το άγνωστο, το διαφορετικό, το αβέβαιο. Ένας αγώνας επιβίωσης. Η λύτρωση που έρχεται μέσω του άλλου. Ένα παράθυρο προς την ελευθερία που ανοίγουν μαζί.

Info:

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ του Βασίλη Ζιώγα
Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, στις 21.30
στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα)

Είσοδος με κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης 8€, 5€ και 3€

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Απαραίτητη κράτηση στο 697 8473141

ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ:

Βάτραχοι

Στους «Βατράχους», κωμωδία που διδάχτηκε στα Λήναια το 405 π.Χ., ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την παρακμή. Για τον σκοπό αυτό, διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ορίζοντας διαιτητή τον ίδιο τον Πλούτωνα, ώστε ο καλύτερος εκ των δύο να επιστρέψει. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη, που σατιρίζει ανελέητα τα νεωτερικά ήθη, άρα και τον τότε εκπρόσωπό τους Ευριπίδη αναδεικνύεται ο Αισχύλος. Ο Αισχύλος θα είναι ο νικητής.

Διανομή:

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης):
Λάκης Λαζόπουλος
Σοφία Φιλιππίδου
Δημήτρης Πιατάς
και ο Αντώνης Καφετζόπουλος

47ο Φεστιβάλ Ολύμπου
Σάββατο 28 Ιουλίου 2018
ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

Ώρα: 21: 30

Γενική είσοδος: 20 ευρώ

Φοιτητικό/ Ανέργων: 15ευρώ

Αχαρνής στην Καβάλα

Το έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής», σε απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 28 Ιουλίου στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη παράσταση ήταν προγραμματισμένο να ανέβει και στην Κομοτηνή, αλλά ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή λόγω βροχοπτώσεων.

Στο ρόλο του Δικαιόπολι ο Πέτρος Φιλιππίδης, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη (Λάμαχος), Κώστα Κόκλα (Μεγαρίτης), Τάκη Παπαματθαίου (Θηβαίος) και Ιωάννης Παπαζήσης (Ευριπίδης). Πρωταγωνιστεί επίσης ο Χορός των Αχαρνέων, που αποτελείται από 14 ηθοποιούς και μουσικούς.

Info:

Σάββατο 28 Ιουλίου

Καβάλα, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στις 21.30

Γενική είσοδος: 20 €

Φοιτητικό – ανέργων – πολυτέκνων – παιδιά έως 12 ετών: 15 €

Ο Βιβάλντι σ’ ένα υπερθέαμα εικόνας και ήχου στο Sani Festival 2018

Σ’ αυτήν την εντυπωσιακή εμπειρία πρόκειται να έρθουμε αντιμέτωποι με την ιστορία της ζωής του μεγάλου συνθέτη μέσω της μουσικής του, η οποία εκτελείται από μουσικούς από τρεις ηπείρους. Η μουσική, ο σύγχρονος χορός και η εικόνα συνδυάζονται αρμονικά πάνω στη σκηνή, προσφέροντας ένα θέαμα που δε μοιάζει με τίποτα απ’ όσα έχουμε κατά καιρούς παρακολουθήσει.

Σ’ αυτό το πρότζεκτ, το Vivaldianno παρουσιάζει μια μεγάλη διεθνή συναυλία με δεξιοτέχνες της παγκόσμιας μουσικής ελίτ, μοντέρνο κινούμενο σχέδιο, κινηματογραφική προβολή, χορό και λόγια, που όλα συνδυάζονται σε μια ιστορία γύρω από τις ελπίδες και τις απώλειες του Αντόνιο Βιβάλντι. Συμμετέχουν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Michal Dvořák (συγγραφέας), ο Tomáš Belko (λιμπρέτο), ενώ η οπτικοποίηση έγινε από τον γνωστό Ιάπωνα καλλιτέχνη Kosuke Sugimoto της Eallin Animation.

Ιnfo:

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018
Sani Festival 2018

Τιμή
Γενική είσοδος: 25€
Είσοδος αριθμημένης θέσης: 60€ / 45€ (Sani Resort Guests)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκδηλώσεις, Θεσσαλονίκη,ekdiloseis, thessaloniki