Εικόνες εγκατάλειψης στην πεζογέφυρα της Λεωφόρου Μεγ. Αλεξάνδρου - Η απάντηση του Δ. Θεσσαλονίκης

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει η πεζογέφυρα της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην περιοχή του Φαλήρου, στη Θεσσαλονίκη.

Πολίτες που περνούν καθημερινά από το σημείο αντικρίζουν σκουπίδια, σπασμένα μάρμαρα στα σκαλοπάτια, ξεραμένα φυτά και κισσούς που έχουν γίνει πλέον «ένα» με την πεζογέφυρα. Παράλληλα, σίδερα που άλλοτε βρίσκονταν στο εσωτερικό της, πλέον ξεπροβάλλουν λόγω ελλιπούς συντήρησης, ενώ σε μεγάλο μέρος της επιφάνειάς της, η πεζογέφυρα καλύπτεται από γκράφιτι και συνθήματα.

Η πεζογέφυρα,

η οποία βρίσκεται σε έναν από τους μεγαλύτερους δρόμους της πόλης, πλησίον του Μακεδονία Παλλάς, ενώνει την Νέα Παραλία με πολυκατοικίες που βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης, ενώ δίπλα της βρίσκεται το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής το οποίο επισκέπτονται συχνά παιδιά.

«Κλειστή» λόγω επικινδυνότητας το 2009

Η πεζογέφυρα της Μεγάλου Αλεξάνδρου κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘70. Αρχικά, υπεύθυνοι για την συντήρησή της ήταν το τότε υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (ΥΠΕΧΩΔΕ) και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από το 2008 την ευθύνη για την συντήρηση της πεζογέφυρας έχει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Το 2009 η πεζογέφυρα μένει κλειστή λόγω πτώσης στηθαίου και ο δήμος προχωρά σε αντικατάσταση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων της πεζογέφυρας.

Δ. Θεσσαλονίκης: Σε καλή κατάσταση η πεζογέφυρα

«Η πεζογέφυρα είναι σε καλή κατάσταση», αναφέρει μιλώντας στο thestival.gr o γενικός διευθυντής Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Μπελιμπασάκης.

«Υπάρχουν κάποιες μικροφθορές, αλλά κατά διαστήματα γίνονται συντηρήσεις», τόνισε ίδιος σημειώνοντας, παράλληλα, πως γίνονται μικροσυντηρήσεις επιχρισμάτων, προκειμένου να καλυφθούν με βαφές τα σημεία, που η επιφάνεια έχει διαβρωθεί.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πεζογέφυρα, ο ίδιος επισήμανε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο επισκέφθηκαν την πεζογέφυρα πολιτικοί μηχανικοί της Εγνατίας Οδού, οι οποίοι βεβαιώνουν με γνωμάτευση τους ότι δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπελιμπασάκη την επόμενη βδομάδα η διεύθυνση πρασίνου του δήμου θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις προκειμένου να καθαριστεί η γέφυρα από τα χόρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα