Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το νέο γρήγορο τραίνο Intercity Express (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Στην ώρα του έφτασε το πρώτο express ηλεκτροδοτούμενο τρένο που θα καλύπτει τη διαδρομή ΑθήναΘεσσαλονίκη, στο Νέο Σιδηροδρομικό Θεσσαλονίκης.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται αρχικά από τρεις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

που ανακατασκευάστηκαν από την ΕΕΣΣΤΥ και θα περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις για ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι και θα διαθέτουν ακόμη και WiFi.

Το νέο, γρήγορο δρομολόγιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιείται με ένα ζεύγος τραίνων, το οποίο θα διανύει σε:

3 ώρες και 57 λεπτά τη διαδρομή από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα, με στάσεις σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο.

4 ώρες και 10 λεπτά τη διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη, με στάσεις σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.

- Από Αθήνα, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, αναχωρεί στις 06:22 και μετά υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες, στις 09:22, 12:22, 15:22 & 18:22.

- Από Θεσσαλονίκη, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, αναχωρεί στις 06:27 και μετά υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες, στις 09:15, 12:15, 15:15 & 18:15.

- Επιπλέον, υπάρχει το βραδινό ζευγάρι δρομολογίων 600/601.

Στο πρωινό γρήγορο δρομολόγιο, η διαδρομή Αθήνα-Λιανοκλάδι θα διαρκεί 1 ώρα και 47 λεπτά, ενώ η διαδρομή Αθήνα-Λάρισα 2 ώρες και 48 λεπτά.

Αντίστοιχα, το δρομολόγιο Λάρισα-Αθήνα θα διαρκεί 2 ώρες και 36 λεπτά και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα θα διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε δηλώσεις του λίγο μετά την άφιξη του τραίνου, έκανε λόγο για ένα ευχάριστο ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη μέσα σε 3 και 45 λεπτά, ενώ σημείωσε πως με την έλευση των νέων σύγχρονων συρμών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα εγκαινιάσει τα δρομολόγια που θα κάνουν 3 ώρες και 20 λεπτά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

"Δεν είναι μόνο τα σιδηροδρομικά έργα, υπάρχουν και έργα που σχετίζονται με την ανάπλαση μεγάλων αστικών περιοχών, αλλά που σχετίζονται με αυτοματισμούς και τηλεδιαχείριση. Από εκεί πέρα αν είμαστε μια φορά περήφανοι για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων, για τα έργα των σιδηροδρόμων είμαστε εκατό φορές περήφανοι, γιατί δίνει πολύ μεγάλη υπεραξία στη χώρα και στη Θεσσαλονίκη", τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Τέλος ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σημαντικότερο για την Βόρεια Ελλάδα είναι τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται όπως η σύνδεση με τα Σκόπια, το Βελιγράδι που θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική στις διεθνείς μεταφορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα