Ευκλείδης Τσακαλώτος: Αν η Θεσσαλονίκη κοιτάει μόνο προς το νότο, η Αθήνα πάντα θα μας κερδίζει (VIDEO)

Στα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός στη ΔΕΘ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως είπε, η Συμφωνία θα έχει πολλά οφέλη για τη Θεσσαλονίκη

και όσοι είναι τώρα ενάντια, σε 20 χρόνια από τώρα θα λένε: "Τι είναι αυτά τα πράγματα που λέγαμε και πού είναι η Θεσσαλονίκη μας τώρα και που ήταν τότε".

Ακόμα τόνισε πως αν η Θεσσαλονίκη κοιτάζει μόνο προς τον νότο και δεν έχει πρόσβαση προς τον βορρά, η Αθήνα πάντα θα την κερδίζει.

"Ξέρετε ποια ομάδα υποστηρίζω. Αλλά και από τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης έχω ακούσει για το κράτος των Αθηναίων. Και δεν το έχω ακούσει μόνο από ανθρώπους που υποστηρίζουν τον αθλητισμό. Το έχω ακούσει και από απλούς ανθρώπους, ότι όλα είναι συγκεντρωμένα εκεί στο κράτος των Αθηναίων. Ένα έχω να πω στους Θεσσαλονικείς και θεωρώ τον εαυτό μου μισό από τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη δεν θα πάει μπροστά αν κοιτάει προς το νότο. Αν κοιτάει μόνο προς το νότο, η Αθήνα πάντα θα μας κερδίζει. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να είναι στο κέντρο των Βαλκανίων, εμπορικό, μεταφορικό, ενεργειακό και να μην έχει πρόσβαση προς το βορρά", ανέφερε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

"Να μην έχει την εικόνα και την άποψη , όπως του παλιού ΠΑΣΟΚ του Σημίτη να διεισδύσουμε στα Βαλκάνια, αλλά μια αντίληψη συνανάπτυξης, όχι μόνο για την ειρήνη, αλλά για να μπορεί όλος αυτός ο γεωγραφικός χώρος που έχει ταλαιπωρηθεί, πάρα πολύ τα τελευταία 200 χρόνια, να είναι παράδειγμα όχι προς αποφυγή αλλά παράδειγμά προς μίμηση".

Keywords
Τυχαία Θέματα