Έφη Αχτσιόγλου: Με τον ΣΒΒΕ έχουμε μια καλή συνεργασία

Συνάντηση με το προεδρείο του ΣΒΒΕ (Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος), στα γραφεία του Συνδέσμου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είχε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η κα Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως αντικείμενο της συνάντησης αυτής είναι η συζήτηση των πολιτικών και των σχεδιασμών για την

επόμενη μέρα στη μεταμνημονιακή εποχή.

Όπως ανέφερε, στόχος της κυβέρνησης αποτελεί μια δίκαιη ανάπτυξη για τη χώρα, στη μετά μνημονίων εποχή, "τα οφέλη της οποίας θα διανέμονται σε όσο το δυνατόν περισσότερους με το δίκαιο μοίρασμα του παραγόμενου πλούτου", σημείωσε.

"Με το ΣΒΒΕ έχουμε μια καλή συνεργασία εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, ο ΣΒΒΕ έχει καταστεί εθνικός κοινωνικός εταίρος με νόμο του υπουργείου Εργασίας γιατί θεωρούμε ότι αντιπροσωπεύει ένα σύνολο παραγωγικών δυνάμεων της Βόρειας Ελλάδας που δεν αντιπροσωπεύονταν επαρκώς μέχρι τώρα στο επίπεδο του εθνικού κοινωνικού διαλόγου", σημείωσε αναφερόμενη στον ΣΒΒΕ.

Σε ό,τι αφορά την ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το 2016, την οποία ανακοίνωσε χθες κατά την ομιλία της σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η υπουργός Εργασίας επανέλαβε πως στόχο είναι η ανακούφιση των οφειλετών στα ταμεία και την εφορία και υπογράμμισε πως σε αυτή τη ρύθμιση θα μπορέσουν να ενταχθούν και όσοι δεν μπόρεσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Τόνισε μάλιστα πως πέρα από το κούρεμα των τόκων θα προβλέπει και κούρεμα της βασικής οφειλής, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Ακόμη επανέλαβε την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου.

Keywords
Τυχαία Θέματα