ΕΕΑ: Εάν διαπιστωθεί η παράβαση, η Ξάνθη θα υποβιβαστεί!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την πιθανότητα πολυϊδιοκτησίας μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Από την Ξάνθη τόνιζαν πως δεν υπάρχει καμία παρατυπία σε ότι αφορά την μεταβίβαση. Σε γενικές γραμμές η ΠΑΕ Ξάνθη ήταν ξεκάθαρη ότι «από την πλευρά μας δεν έχει γίνει καμία παρατυπία» και πρόσθεταν πως «όλα έχουν γίνει

νόμιμα και αν υπάρχει κάποια αστοχία αυτή θα έχει γίνει εκ παραδρομής».

Ωστόσο, από την ΕΕΑ υπήρχε διαφορετική πληροφόρηση! Πιο συγκεκριμένα γινόταν γνωστό πως η Ξάνθη δεν είχε ενημερώσει για την μεταβιβάση των μετοχών. Οτι δηλαδή δεν είχε κοινοποιήσει την μεταβίβαση των μετοχών εντός των 10 ημερών που προβλέπεται από το νόμο!

Πρόσθεταν μάλιστα πως σε τέτοιες περιπτώσεις εφόσον διαπιστωθεί η παράβαση, βάση κανονιστικού πλαισίου - Νόμων και πειθαρχικού κώδικα θα επισύρει υποβιβασμό του συλλόγου! Η ορολογία είναι βαρεία παράβαση για περίπτωση υποβιβασμού.

Μεταξύ άλλων οι δικηγόροι της ΠΑΕ Ξάνθης τόνισαν πως οι άνθρωποι του συλλόγου είχαν ενημερώσει τηλεφωνικά (!) την γραμματεία της ΕΕΑ για την μεταβίβαση των μετοχών!

Από την πλευρά της η ΕΕΑ τόνισε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση γι' αυτό, ούτε και κάποιο τηλέφωνο για την μεταβίβαση.

Η εκδίκαση ξεκίνησε σήμερα το πρωί κανονικά και μετά από 2.5 ώρες συνεδρίασης, η Επιτροπή έκανε ολιγόλεπτο διάλειμμα. '

Όπως έλεγε το μέλος της Επιτροπής, Ειρήνη Μαρούπα, σε πηγαδάκια «ολοκληρώσαμε το πρώτο σκέλος που αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης από τη ΒΙΑΜΑΡ στην Insports». Να σημειωθεί βέβαια, ότι για τη μεταβίβαση των μετοχών έχει δοθεί άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η σχετική απόφαση είχε ανακοινωθεί στις 21 Μαρτίου 2019.

Το μέλος της Επιτροπής, Ηλίας Αρκούδης, τόνισε πως «ότι και να γίνει, θα τελειώσουμε σήμερα». Απόφαση πάντως, δεν αναμένεται να παρθεί, σήμερα αλλά μετά τις 27 Ιανουαρίου αφού προηγουμένως δοθούν προθεσμία για υπομνήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα