Εδώ τρώμε το καλύτερο παγωτό στη Θεσσαλονίκη

Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουνίου και η θερμοκρασία έχει ανέβει αισθητά. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα δροσερό, γευστικό και λαχταριστό παγωτό.

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει αρκετά καταστήματα όπου μπορείτε να απολαύσετε παγωτό όλο το χρόνο, σε ιδιαίτερες αλλά και κλασσικές γεύσεις.

Το

Thestival επέλεξε μερικά από τα αγαπημένα παγωτατζίδικα της πόλης και σας τα παρουσιάζει:

Fregio

Ξεκίνησε το 1994, εγκαινιάζοντας το πρώτο κατάστημα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη στιγμή η εταιρία αριθμεί συνολικά 8 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Σκιάθο, με το 8ο να εγκαινιάστηκε στην διασημότερη πλατεία της πόλης, την πλατεία Αριστοτέλους.

Διαθέτει εξαιρετικό παγωτό, ποικίλες γεύσεις που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Πληροφορίες

Οδός: Παπανστασίου 134, Γρηγορίου Λαμπράκη 142, Mediterannean Cosmos, Κούσκουρα 7, Ν Πλαστήρα 59, Αριστοτέλους 3

Τηλέφωνο: 2310 463177

FB: Fregio

Pagoseto

Ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού όλες παραγωγής του καταστήματος , σε προσιτές τιμές στο κέντρο της πόλης για τους λάτρεις του "καλού" παγωτού.

Το Pagoseto έχει γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα για τις ξεχωριστές και περίεργες γεύσεις που δίνει στα παγωτά του.

Στο κατάστημα θα βρείτε ίσως τα πιο περίεργα παγωτά του κόσμου, Από παγωτό ούζο και τζατζίκι ,μέχρι φραπέ και μπουγάτσα.

Πληροφορίες

Οδός: Δημητρίου Γούναρη 18, Kέντρο Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 231 026 0670

FB: pagoseto

Gelati e Amore

Για πολλούς είναι ίσως το καλύτερο παγωτό στη Θεσσαλονίκη. Ο γνωστός σε όλος Ιταλός στην γειτονιά της Σβώλου. Έχει το βραβείο Internazionale Mastri Gelatieri, παγκόσμιο βραβείο με το οποίο έχουν τιμηθεί λίγες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

Στο μικρό κατάστημα στη Σβώλου αξίζει να γευτείτε ιδιαίτερες γεύσεις φτιαγμένες από γάλα και πάγο, με τη αυθεντική ιταλική συνταγή. Gianduia, stracciatella, μιλφέϊγ, mascarpone, είναι μερικές μόνο από ποικιλία αυθεντικών ιταλικών συνταγών που διαθέτει.

Πληροφορίες:

Οδός: Αλεξάνδρου Σβώλου 44, Θεσσαλονίκη, Κέντρο

Τηλέφωνο: 231 024 2014

Παρφέ

Η εξαιρετική ποιότητα των παγωτών Παρφέ βασίζεται σε πραγματικά αυθεντικές συνταγές και υλικά που με μεγάλη επιμέλεια και προσοχή επιλέγει το κατάστημα από το 1981,

Ολόφρεσκο γάλα, αυγά ημέρας, βελούδινη κρέμα γάλακτος, εκλεκτοί ελληνικοί ξηροί καρποί, συναντιούνται και δένονται αρμονικά με πραγματική βελγική σοκολάτα.

Σε αυτή τη γωνιά της παραλιακής λεωφόρου της Θεσσαλονίκης, η γεύση έρχεται να συναντήσει ένα συνδυασμό συνταγών από γαλλική patisserie, ιταλική αλλά και αμερικάνικη σχολή παγωτού, βέλγικη chocolaterie αλλά και γεύσεις παραδοσιακές ελληνικές.

Πληροφορίες:

Οδός: Λ.Νίκης 77

Τηλέφωνο: 231 028 3400

FB: Parfe

Bufala Gelato

Tα Bufala Gelato είναι τα καταστήματα τα οποία προσφέρουν παγωτό φτιαγμένο με 100% βουβαλίσιο γάλα και φυσικά συστατικά.

Αν θέλετε λοιπόν να δοκιμάσετε ένα παγωτό που δεν θα είναι από αγελαδινό ή πρόβειο γάλα αλλά από βουβαλίσιο, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τα Bufala.

Μπορείτε να συνοδεύσετε το λαχταριστό παγωτό σας με αφράτες βάφλες η τα απολαυστικά cookies & brownies.

Πληροφορίες:

Οδός: Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη, Θεσσαλονίκη, One Salonica

Τηλέφωνο: 2310 524010

FB: bufalagelato

Bombolo

Σε ένα από τα κεντρικότερα και πιο πολυσύχναστα σημεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται μια gelaterie με αυθεντικό και λαχταριστό ιταλικό παγωτό.

Η gelaterie Bombolo, σου προσφέρει την παραδοσιακή Ιταλική συνταγή παγωτού σε όλες τις γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν στην Ιταλία.

H κάθε γεύση, μπορεί να συνοδευτεί με ή βάφλα αλλά και με άλλα γλυκίσματα της δικής σας επιλογής.

Πληροφορίες

Οδός: Μητροπόλεως 88

Τηλέφωνο: 231 022 9398

FB: Bombolo

Παγωτά Θέμης

Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά παγωτατζίδικα της Θεσσαλονίκης καθώς η ιστορία του ξεκινά πίσω το 1957, όταν ο Θέμης Ασμάς άνοιξε στην οδό Πασαλίδη στην περιοχή της Καλαμαριάς ένα αναψυκτήριο στο οποίο πρόσφερε και παγωτό.

Ακριβώς δέκα χρόνια μετά (1967) ο Θέμης αποφάσισε να μετατρέψει το μαγαζί καθαρά σε παγωτατζίδικο προχωρώντας στην αγορά επαγγελματικών μηχανημάτων από την Ιταλία.

Με το πέρασμα των χρόνων ο Θέμης πρόσθεσε νέες γεύσεις συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά και βελτιώνοντας την ποιότητα του παγωτού που παρείχε. Αργότερα, μετέδωσε την αγάπη του για το παγωτό στο γιο του Παναγιώτη.

Σήμερα συνεχίζουμε σταθερά μια παράδοση που κρατά πάνω από 60 χρόνια εξελίσσοντας μεθοδικά τις συνταγές και τις μεθόδους παραγωγής του παππού Θέμη.

Πληροφορίες

Οδός: Πασαλίδη Ι. 69

Τηλέφωνο: 231 045 2792

FB: Παγωτά Θέμης

Gelato Lab

Με ειδίκευση στο ιταλικό παγωτό το Gelato Lab, σας περιμένει στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Εξαιρετικές γεύσεις με ονόματα που προκαλούν όπως Παράδεισος, Κόλαση και Νουτρέλλα.

Μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε τα παγωτίνια, τις τούρτες αλλά τις βάφλες του καταστήματος.

Πληροφορίες

Οδός: Μ. Αλεξάνδρου 10

Τηλέφωνο: 2310731661

FB: Gelato Lab

Vanilla Gelateria

Εξαιρετικό παγωτό σε ιδιαίτερες γεύσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δικαιολογεί το όνομα του με το μοναδικό παγωτό βανίλια με αυθεντική βανίλια Μαδαγασκάρης.

Μία ακόμα από τις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε είναι η πικάντικη σοκολάτα, η οποία είναι πραγματικά εξαιρετική.

Πληροφορίες

Οδός: Μητροπόλεως 129

Τηλέφωνο: 231 022 5566

FB: Vanilla Gelateria

Palma

Είναι ένα από τα παλαιότερα καταστήματα στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης, προσφέρει παγωτό εδώ και πολλά χρόνια στην πλατεία Επταλόφου.

Το Palma διαθέτει εξαιρετικές γεύσεις παγωτού τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με βάφλα η κρέπα ενώ απέκτησε και μικρό αδερφάκι το palmaki το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Πληροφορίες

Οδός: I. Χαλκίδη 56

Τηλέφωνο: 231 074 5553

FB: Palma

Keywords
Τυχαία Θέματα