Εδώ θα φάτε τις καλύτερες μακαρονάδες στη Θεσσαλονίκη

Έχουν το δικό τους φανατικό κοινό και όχι άδικα. Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα δημοφιλέστερα φαγητά, διότι είναι νόστιμα και με απλά υλικά μπορείς να δημιουργήσεις ξεχωριστές συνταγές για κάθε γούστο.

Οι λάτρεις αυτών συνηθίζουν να ξετρυπώνουν κάθε γωνιά που φημίζεται για την περίφημη Pasta.

Το Thestival επέλεξε μερικά από τα καλύτερα καταστήματα που προσφέρουν μακαρόνια στη Θεσσαλονίκη και σας

τα παρουσιάζει.

Εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε ανάμεσα σε πέννες, κανελόνια, φαρφάλες, παπαρδέλες και όλα όσα τις συνοδεύουν και... μας γαργαλάνε τον ουρανίσκο!

La Pasteria

Αν είστε λάτρεις των λαχταριστών ζυμαρικών τότε θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε το La Pasteria στο Mediterranean Cosmos.

Εκτός από την κλασσική Carbonara και τα εξαιρετικά ζυμαρικά σε πουγκί το πιάτο που κλέβει την παράσταση και πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσετε είναι η Pasta Alla Parmigiana, η οποία θας εντυπωσιάσει όχι μόνο με την γεύση αλλά και με τον τρόπο σερβιρίσματος, ο οποίος γίνεται κατευθείαν στο τραπέζι σας από ένα ολόκληρο κεφάλι παρμεζάνας.

Πληροφορίες

Οδός: Mediterranean Cosmos - 11o χλμ. Εθν. Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανίων

Τηλέφωνο: 2310 472262

FB: La Pasteria

Basilico

Αν θέλετε να απολαύσετε μια μακαρονάδα με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο το Basilico είναι μια ιδανική επιλογή.

Μπορείτε να δοκιμάστε εκτός από τις κλασσικές γεύσεις, τορτελίνια και ραβιόλια με τυριά και σπανάκι.

Όμορφο περιβάλλον με εξαιρετική θέα.

Πληροφορίες

Οδός: Λεωφόρος Νίκης 49

Τηλέφωνο: 2310 252272

FB: Basilico

Hot Pot

Τα καταστήματα Hot Pot βρίσκονται σε δύο από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Θεσσαλονίκης, το Mediterranean Cosmos και το One Salonica.

Αν κάνετε λοιπόν τη βόλτα σας για ψώνια και θέλετε κάτι γρήγορο, γευστικό και ποιοτικό τότε θα πρέπει να τα επισκεφθείτε.

Oι μακαρονάδες μαγειρεύονται μπροστά σας με φρέσκα, διαλεχτά, αγνά, υλικά.

Πληροφορίες

Οδός: 11ο χλμ θεσσαλονικης-Μουδανιων Mediterranean Cosmos - Κώττα Ρούλια 10 One Salonica

Τηλέφωνο: 231 401 5371

FB: Hot Pot Pasteria

Cosmopolitan

Τo Cosmopolitan το καινούργιο εστιατόριο στην πλατεία Αριστοτέλους εκτός των άλλων διαθέτει και εξαιρετικές μακαρονάδες.

Το κατάστημα διαθέτει ένα pasta set στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε όποια σαλάτα θέλετε, όποια μακαρονάδα από το μενού επιθυμείτε και ένα κρασί με 13 ευρώ.

Η λιτή μοντέρνα διακόσμηση σου δίνει την αίσθηση του νησιού, ενώ η απροσπέλαστη ματιά στη θάλασσα επιτρέπει στον επισκέπτη να απολαμβάνει τις δημιουργίες του νέου ανερχόμενου chef Τάκη Σπάρτακου.

Πληροφορίες

Οδός: Αριστοτέλους 1

Τηλέφωνο: 2316007575

FB: Cosmopolitan

Pasta Square

Κάνετε τη βόλτα σας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θέλετε να φάτε κάτι στο χέρι που να μην είναι πιτόγυρο;

Το Pasta Square σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε On the Go τα αγαπημένα μας ζυμαρικά σε σπαγγέτι ή πέννες, με μια από τις 11 διαφορετικές σάλτσες!

Μπορείτε να τα βρείτε σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους με Τσιμισκή.

Πληροφορίες

Οδός: Αριστοτέλους 6 και Τσιμισκή 39

Τηλέφωνο: 231 023 6113

FB: Pasta Square

Mare e Monti

Από το 1998 το Mare e Monti στο Πανόραμα μαθαίνει στους Θεσσαλονικείς τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας και της καλής μακαρονάδας.

Αυθεντικές παραδοσιακές ιταλικές προτάσεις από τον Βορρά και το Νότο της Ιταλίας, εκτελούνται ευλαβικά μπροστά στα μάτια σας, στην open-air κουζίνα, μέχρι να τα απολαύσετε στον ζεστό φιλόξενο χώρο του “Mare e Monti”.

Πληροφορίες

Οδός: Βενιζέλου 13

Τηλέφωνο: 231 034 3344

FB: Mare e Monti

Pasta bar

Ένας πολύ όμορφος χώρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου μπορείτε να απολαύσετε ζυμαρικά με διάφορες ιταλικές σάλτες σε πολύ καλές τιμές.

Μία πολύ καλή επιλογή για όσους εργάζονται στο κέντρο και θέλουν κάτι γρήγορο και ποιοτικό. Μπορείτε να απολαύσετε τη μακαρονάδα σας είτε στο κατάστημα είτε να την πάρετε για το σπίτι. Ακόμα το Pasta Bar διαθέτει και ειδικές πρόσφερες τις οποίες μπορείτε να εκμεταλλευτείτε.

Πληροφορίες

Οδός: Παλαιών Πατρών Γερμανού 8

Τηλέφωνο: 231 021 0000

FB: Pasta Bar

Famigliano

Το «Famigliano» σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε ένα γευστικό πιάτο με μακαρονία, με θέα μνημείο σύμβολο της Θεσσαλονίκης το Λευκό Πύργο.

Εξαιρετικές γεύσεις και συνταγές που θα σας κάνουν να το επισκεφθείτε ξανά για να δοκιμάσετε τα σπαγγέτι και τις ταλιατέλες ή τα τορτελίνια και τα ριγκατόνι με τη σάλτσα τις επιλογής σας.

Πληροφορίες

Οδός: Τσιρογιάννη 5

Τηλέφωνο: 231 025 4477

FB: Famigliano

Navona

Ένα πολύ όμορφο ιταλικό εστιατόριο στους χώρους του εμβληματικού ξενοδοχείου Makedonia Palace στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το Navona είναι σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή για να φάτε μακαρόνια με θέα μάλιστα τη νέα παραλία. Οι θεματικές βραδιές που κάνει συχνά είναι πραγματικά μοναδικές.

Τόσο ο εσωτερικός του χώρος όσο και εξωτερικός είναι πολύ όμορφα διακοσμημένος και ιδανικός για όλες τις ηλικίες.

Πληροφορίες

Οδός: Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Νέα Παραλία

Τηλέφωνο: 231 089 7444

FB: Navona

Rosticceria di Salonicco

Στην οδό Αρμενοπούλου κοντά στην Ροτόντα βρίσκεται ένα μικρό, πανέμορφο ιταλικό εστιατόριο.

Τα ζυμαρικά ετοιμάζονται καθημερινά για να διατηρούνται φρέσκα. Απλά και σπιτικά μαγειρεμένα σίγουρα θα φύγετε με ένα χαμόγελο ικανοποίησης αφού έχετε δοκιμάσει τις μακαρονάδες του Rosticceria di Salonicco.

Πληροφορίες

Οδός: Αρμενοπούλου 27

Τηλέφωνο: 2310206830

Keywords
Τυχαία Θέματα