Εδώ θα φάτε την καλύτερη μπουγάτσα στη Θεσσαλονίκη

Η μπουγάτσα είναι ταυτόσημη με τη Θεσσαλονίκη. Πόσα πειράγματα έχουν δεχθεί άλλωστε οι κάτοικοι της γι' αυτή!

Μπορείς να την βρεις με κρέμα, τυρί, κιμά, σοκολάτα ακόμα και με σπανάκι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Τα καταστήματα στην πόλη που ειδικεύονται σε αυτό το λαχταριστό έδεσμα είναι πολλά και έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό.

Το Thestival επέλεξε μερικά από τα καλύτερα μπουγατσατζίδικα της πόλης και σας τα παρουσιάζει:

Μπουγάτσα "Γιάννης"

Ποιος δεν έχει περάσει έστω και μια φορά από εδώ για να δοκιμάσει μπουγάτσα με κρέμα ή τυρί και να πιει το κακάο ή τον καφέ του.

Η μπουγάτσα "Γιάννης" λειτουργεί περισσότερα από 20 χρόνια, φτιάχνοντας μπουγάτσα Θεσσαλονίκης στο χέρι και είναι ίσως το πιο γνωστό κατάστημα του είδους στην πόλη.

Το κατάστημα στην οδό Μητροπόλεως βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για τους Θεσσαλονικείς, ενώ είναι γνωστό για τις ουρές που κάνουν κυρίως οι νέοι, προκειμένου να φάνε μπουγάτσα τα ξημερώματα μετά την νυχτερινή τους έξοδο.

Μάλιστα πρόσφατα συμπεριλήφθη μαζί με την μπουγάτσα "Μπαντής" στα δύο καλύτερα μέρη της πόλης για φάει κανείς μπουγάτσα, από τη γνωστή βρετανική εφημερίδα "Telegraph".

Πληροφορίες

Οδός: Μητροπόλεως 106

Τηλέφωνο: 231 025 7375

FB: ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ''ΓΙΑΝΝΗΣ''

Μπουγατσατζίδικο "Μπαντής"

Εξίσου γνωστό και αγαπημένο από τον κόσμο μπουγατσατζίδικο. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο "Μπαντής" είναι στα δύο καλύτερα μέρη της πόλης για φάει κανείς μπουγάτσα, σύμφωνα με το αφιέρωμα της "Telegraph".

Έγινε ευρέως γνωστή σε πολλούς τουρίστες λόγω του Tripadvisor, όταν ένας Ιταλός έγραψε μία εξαιρετική κριτική σε αυτό για το κατάστημα.

Σιγά σιγά η φήμη του άρχισε να περνά τα σύνορα της πόλης και όσοι έρχονταν στη Θεσσαλονίκη, έτρεχαν να δοκιμάσουν τη μπουγάτσα του Μπαντή.

Το μικρο μπουγατσατζίδικο στην Παναγία Φανερωμένη, ανήκει στο Φίλιππο. Το δημιούργησε ο πατέρας του το 1969 και από τότε λειτουργεί συνεχώς.

Τις μπουγάτσες και τα υπόλοιπα είδη, τα παρασκευάζει ο ίδιος στο εργαστήριο του με πολύ μεράκι, αγάπη και ελληνικά αγνά υλικά.

Πληροφορίες

Οδός: Παναγίας Φανερωμένης 33

Τηλέφωνο: 231 051 0355

FB: Παραδοσιακό Μπουγατσατζίδικο "Μπαντής"

Μπουγάτσα Σαρρή

Είναι new entry στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς άνοιξε στις αρχές Ιουνίου και έχει αρχίσει να αποκτά τη δική του πελατεία.

Η μπουγάτσα "Σαρρή" βρίσκεται στην οδό Κομνηνών 23. Μοντέρνα, με ευγενικό προσωπικό και άποψη εξυπηρέτηση έχει φέρει έναν νέο αέρα.

Μπορείτε να βρείτε μπουγάτσα σε τέσσερις γεύσεις κρεμά-τυρί-κιμά-σοκολάτα και είναι πραγματικά εξαιρετικές, τραγανές και ειδικά αυτή με τη σοκολάτα είναι τόσο γλυκιά όσο πρέπει για να μη σε λιγώνει.

Εκτός από το κακάο μπορείτε να συνδυάσετε την μπουγάτσα σας με τον εξαιρετικό καφέ που διαθέτει το κατάστημα.

Πληροφορίες

Οδός: Κομνηνών 23

Τηλέφωνο: 231 063 2136

FB: Μπουγάτσα Σαρρή στην Κομνηνών

Μπουγάτσα Ουζούνης

Είναι σίγουρα το hot spot για μπουγάτσα στα ανατολικά της πόλης.

Βρίσκεται στην οδό Πασσαλίδη στην Καλαμαριά και τόσο αυτή με κρέμα όσο και αυτή με τυρί είναι πραγματικά απόλαυση.

Εξαιρετική εξυπηρέτηση και φιλικό προσωπικό, αποτελεί στέκι εδώ και χρόνια στην ανατολική Θεσσαλονίκης, καθώς λειτουργεί από το 1992.

Μπορείτε να τη συνδυάσετε με καφέ ή κακάο στον όμορφο χώρου καταστήματος.

Πληροφορίες

Οδός: Ι. Πασσαλίδη 158

Τηλέφωνο: 231 044 0759

FB: Ουζούνης Μπουγάτσα Τόστ-Καφέ

Μπουγάτσα Αθηνά

Αποτελεί στέκι για ξενύχτηδες και όχι μόνο. Εκτός από την εξαιρετική μπουγάτσα που διαθέτει έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη καθώς το επισκέπτονται κατά καιρούς πολλοί γνωστοί τραγουδιστές.

Μπαίνοντας στο μαγαζί θα δει κανείς αυτόγραφα από το Γιάννη Πλούταρχο και Πέγκυ Ζήνα μέχρι Λευτέρη Πανταζή και Γιάννη Βαρδή.

Ανοιχτό 24 ώρες , μπορείτε να δοκιμάσετε φρέσκια μπουγάτσα με χειροποίητο φύλλο, με γέμιση κρέμα, τυρί, σπανάκι ή κιμά.

Πληροφορίες

Οδός: Βασ. Όλγας 123

Τηλέφωνο: 2310848284

Μπουγάτσα Κατσέλης

Αποτελεί σίγουρη στάση για όσους ξυπνάνε το πρωί και για όσους γυρνάνε σπίτι το βράδυ στα δυτικά.

Στον Κατσέλη τη μερίδα δεν την τσιγκουνεύονται και σίγουρα όταν το επισκεφθείτε θα χορτάσετε.

Στο στέκι της οδού Αγίων Πάντων θα βρείτε 7 γευστικούς συνδυασμούς σε μπουγάτσα. Ναι καλά διαβάσατε 7. Μπουγάτσα με κρέμα , με κρέμα και μερέντα, με κρέμα και bueno, με τυρί, με σπανακοτύρι, με κιμά και η νέα γεύση μπουγατσάκι κοτόπουλο.

Πληροφορίες

Οδός: Αγίων Πάντων 20

Τηλέφωνο: 231 055 6105

FB: Μπουγάτσα Κατσέλης

Μπουγάτσα Άριστον

Η μπουγάτσα «Άριστον» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στην οδό Βρυούλων 9 στη Ν.Κρήνη. Λειτουργεί από το 1984 και προσφέρει καθημερινά την αγαπημένη παραδοσιακή λιχουδιά.

Οι ιδιοκτήτες, γνωρίζοντας την τέχνη της μπουγάτσας από το 1980, παρασκευάζουν στο εργαστήριό τους μπουγάτσα με κρέμα,τυρί, σπανάκι αλλά και μπουγάτσα με σοκολάτα και με ζαμπόν κασέρι.

Πληροφορίες

Οδός: Bρυούλων 9

Τηλέφωνο: 231 044 1791

FB: Ariston μπουγάτσα

Μπουγάτσα το Νέον

Πεντανόστιμη παραδοσιακή μπουγάτσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκη. Η μπουγάτσα Νέον έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Θεσσαλονικέων.

Εξαιρετικές μπουγάτσες με κρέμα, τυρί, κιμά, σπανάκι και φυσικά για όσους ξέρουν και πηγαίνουν πρωί τη σκέτη.

Σχεδόν καθημερινά γίνεται χαμός και η Φράγκων γεμίσει οπότε θα πρέπει να κάνετε λίγο υπομονή. Το προσωπικό είναι γρήγορο και θα σας εξυπηρετήσει άμεσα.

Πληροφορίες

Οδός: Φράγκων 20

Τηλέφωνο: 231 052 7804

Μπουγάτσα Γιώργος

Ένα από τα κλασσικά μπουγατσατζίδικα στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, προσφέρει τις λιχουδιές του εδώ και 30 χρόνια.

Ο Γιώργος Καντούρης φτιάχνει την χειροποίητη παραδοσιακή μπουγάτσα του κλασική, με τυρί, κρέμα ή κιμά και τη σερβίρει , σε γενναιόδωρε μερίδες.

Οι φανατικοί πελάτες του στον Εύοσμο, την χαρακτηρίζουν την καλύτερη στα δυτικά και μία από τις καλύτερες της πόλης, τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και από πλευράς ποσότητας.

Πληροφορίες

Οδός Καρ. Δημητρίου 45, Μ. Αλεξάνδρου 41

Tηλέφωνο: 2310 771274 / 2310 756725

Keywords