Εδώ πίνετε τα καλύτερα κοκτέιλ στη Θεσσαλονίκη!

Βρισκόμαστε στα μέσα του Μάη και οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει να βάζουν στη λίστα των επιλογών τους τα κοκτέιλ.

Προτιμάτε απλές και κλασικές γεύσεις, γνωστά και αγαπημένα κοκτέιλ; Ψάχνετε πιο ντελικάτες γεύσεις, με ξεχωριστά υλικά και στιλάτα ποτήρια;

Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλά Cocktail Bar που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Τα περισσότερα βρίσκονται

στο κέντρο της πόλης, ωστόσο και οι περιοχές στα ανατολικά και δυτικά έχουν επίσης τα μικρά διαμαντάκια τους.

Το Thestival επέλεξε μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ στη Θεσσαλονίκη και σας τα παρουσιάζει:

Vogatsikou 3

Άνοιξε τις πόρτες του στις 13 Μαρτίου 2014 στο χώρο όπου βρισκόταν ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της Θεσσαλονίκης, το Bel Air.

Η κάβα του είναι εντυπωσιακή ενώ η λίστα με τα κοκτέιλ του είναι πραγματικά εξαιρετική.

Οι λάτρεις του κοκτέιλ μπορούν να διαλέξουν από ένα μενού περιλαμβάνει περισσότερες από 70 επιλογές, ωστόσο έμπειροι bartenders βρίσκονται εκεί για να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε επιθυμία σας που αφορά τα κοκτέιλ.

Όμορφος χώρος και καλή μουσική συνθέτουν το σκηνικό για μια έξοδο για κοκτέιλ.

Να σημειωθεί πως πρόσφατα βραβεύτηκε με δύο shaker Trophy από το "Αθηνόραμα Bar Awards-Shaker Trophy".

Πληροφορίες

Οδός: Βογατσικού 3

Τηλέφωνο: 231 022 2899

FB: Vogatsikou 3

Γορίλας

Ο Γορίλας και η ομάδα του σας περιμένουν σε μία από τις παλιότερες, ιστορικότερες και ομορφότερες περιοχές της πόλης, τα Άνω Λαδάδικα, στη Βεροίας 3, σε ένα χώρο industrial, minimal αλλά ταυτόχρονα ζεστό και funky με handcrafted λεπτομέρειες που διεγείρει και τις πέντε αισθήσεις!

Με moto το "Fine Drinking & Fun", ο Γορίλας είναι ένα bar που δημιουργήθηκε με βάση τα "θέλω" της ομάδας του για τη νυχτερινή διασκέδαση! Ένας χώρος αισθήσεων, χρωμάτων και γεύσεων σε μία μοναδική ατμόσφαιρα ντυμένη από χορευτική μουσική όπου το επίκεντρο της προσοχής τους είναι οι καλεσμένοι τους και η διασκέδασή τους!

Η ομάδα του Γορίλα σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι αναζήτησης νέων και απροσδόκητων γεύσεων. Με έμφαση στα ποιοτικά υλικά, δημιουργούν εποχιακά menus με signature cocktails και twists κλασικών.

Πρόσφατα βραβεύτηκε με ένα shaker Trophy από το "Αθηνόραμα Bar Awards-Shaker Trophy".

Πληροφορίες

Οδός: Βεροίας 3

Τηλέφωνο: 697 759 0306

FB: Γορίλας

La Doze

Βρίσκεται στην περιοχή της Βαλαωρίτου, μία από τις πιο νεανικές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σχεδόν καθημερινά σφύζει από ζωή και ένα από τα μπαρ που σου δίνουν την ευκαιρία να πιες εξαιρετικά κοκτέιλ σε αυτή την περιοχή είναι το La Doze.

Όμορφος χώρος ο οποίος μεταλλάσσεται και εξελίσσεται ανάλογα με της δημιουργικές ανάγκες της πόλης, μουσικά και εικαστικά.

Διαθέτει σπάνια συλλογή από δυσεύρετα και εκλεπτυσμένα spirits,κλασικά και homemade cocktails φτιαγμένα με αλχημική ακρίβεια.

Πρόσφατα βραβεύτηκε με ένα shaker Trophy από το "Αθηνόραμα Bar Awards-Shaker Trophy".

Πληροφορίες

Οδός: Βηλαρά 1 και Συγγρού

Τηλέφωνο: 231 092 2247

FB: La Doze

Hostel 9

Θέλετε να πιείτε το κοκτέιλ σας στην παραλία της Θεσσαλονίκης; Μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να βρείτε είναι σίγουρα το Hostel 9.

Τα κοκτέιλ του είναι φημισμένα σε όλη την πόλη και οι bartenders του καταστήματος θα σας ταξιδέψουν σε ένα γευστικό ταξίδι που δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους.

Μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη συλλογή signature cocktails για όλα τα γούστα, ενώ διαθέτει και εξαιρετικά finger foods.

Πρόσφατα βραβεύτηκε με ένα shaker Trophy από το "Αθηνόραμα Bar Awards-Shaker Trophy".

Πληροφορίες

Οδός: Λεωφόρος Νίκης 9

Τηλέφωνο: 231 025 1005

FB: Hostel 9 Cocktail Bar

The Blue Cup

Το The Blue Cup ξεκίνησε από το όνειρο των ιδιοκτητών του να φέρουν την μαγεία του «τρίτου κύματος του καφέ» στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από πολλή δουλειά για την αναπαλαίωση ενός εκ των πιο όμορφων διατηρητέων κτιρίων της πόλης, το The Blue Cup άνοιξε τις πόρτες του στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας μια προσεγμένη εμπειρία με μονοποικιλιακούς speciality καφέδες και χειροποίητες μεθόδους παραγωγής.

Τα βράδια, την σκυτάλη παίρνουν οι έμπειροι bartenders του μαγαζιού, βάζοντας την τέχνη τους σε ιδιαίτερα cocktails.

Πληροφορίες

Οδός: Σαλαμίνος 8

Τηλέφωνο: 231 090 0666

FB: The Blue Cup

Butler

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στη γωνιά Καρόλου Ντηλ και Μητροπολέως, το Butler έχει γίνει πλέον στέκι για καφέ το πρωί και για κοκτέιλ ή ποτό το βράδυ.

Κάθε Πέμπτη, ο bartender Στέλιος Φελώνης παρουσιάζει αποκλειστικά στο Butler τις εξαιρετικές δημιουργίες του. Δροσιστικά Signature Cocktails για κάθε γούστο.

Τα cocktails έρχεται να πλαισιώσει η μεγάλη ποικιλία premium επιλογών ποτού του καταλόγου σε κανονική και Magnum φιάλη.

Πληροφορίες

Οδός: Μητροπόλεως 42

Τηλέφωνο: 231 028 1350

FB: Butler

Δεντρόσπιτο

Προχωρώντας το βράδυ στο πάρκο της ΧΑΝΘ θα πέσετε πάνω σε ένα μπαρ το οποίο είναι γεμάτο κόσμο που διασκεδάζει.

Το "Δεντρόσπιτο" σας υπόσχεται ξέγνοιαστες στιγμές, καλή μουσική και εξαιρετικές προτάσεις για κοκτέιλ και ποτό για σας και την παρέα σας.

Μία από τις καλύτερες προτάσεις για έξοδο τους μήνες που η θερμοκρασία στην πόλη ανεβαίνει αισθητά.

Πληροφορίες

Οδός: Πάρκο ΧΑΝΘ

Τηλέφωνο: 231 025 1488

FB: Δεντρόσπιτο - Treehouse

Habanera

Το Habanera άνοιξε το 1996, σε ένα υπέροχο χώρο, που θυμίζει την παλιά Αβάνα. Είναι το μοναδικό cocktail bar εστιατόριο με κουζίνα Καραϊβικής στη Θεσσαλονίκη.

Φρέσκα εγχώρια κρέατα και λαχανικά που ετοιμάζονται καθημερινά με τον πιο υγιεινό τρόπο, ώστε να διατηρούν τις διατροφικές τους αξίες, δημιουργούν κάποιες από τις ωραιότερες γεύσεις, από τις κουζίνες των χωρών της Καραϊβικής και του Μεξικού.

Το Habanera ως ένα από τα πρώτα cocktail bar που άνοιξε στην πόλη, έχει να σας προτείνει μια τεράστια ποικιλία από δροσιστικά cocktails, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε στην πανέμορφη και γεμάτη χρώματα αυλή του. Τα Mojitos, οι Margaritas και οι Caipirinhas είναι μερικά από τα cocktails που έχουν κάνει το Habanera διάσημο.

Πληροφορίες

Οδός: Γεωργίου Παπανδρέου 29

Τηλέφωνο: 2310 869-331

FB: Habanera

Garden Bar 53

Το Garden Bar 53 είναι μία από τις νέες προτάσεις για έξοδο στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Από το πρωί μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας μέσα στον κήπο του καταστήματος , ενώ το βράδυ μπορείτε να δοκιμάσετε τα ιδιαίτερα cocktail του.

Παράλληλα, στις οθόνες του Garden Bar 53 μπορείτε να παρακολουθήσετε κάθε σημαντικό γεγονός που επιθυμείτε.

Πληροφορίες

Οδός: Δορυλαίου 9

Τηλέφωνο: 231 098 8223

FB: Garden Bar 53

The Bar LAB

Μία από τις καλύτερες επιλογές για καφέ ή χαλαρό κοκτέιλ και κρασί στην Καλαμαριά, είναι το The Bar LAB.

To χαρμάνι του καφέ επιλέχθηκε μετά από πολλές δοκιμές, τα κοκτέιλ του είναι πραγματικά μοναδικά ενώ ο κατάλογος των κρασιών είναι πλήρως ενημερωμένος, κυρίως με ελληνικούς αμπελόνες.

Παράλληλα μπορείτε να δοκιμάσετε και γευστικά πιάτα του καταστήματος.

Πληροφορίες

Οδός: Νικολάου Πλαστήρα&Μυστακίδου 2

Τηλέφωνο: 231 044 3595

FB: The Bar LAB SKG

U Bar

Όταν μια χαλαρή συζήτηση μεταξύ φίλων μετατρέπεται σε όνειρο και το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά, δεν μπορεί πάρα το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό.Αυτό είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του U Bar Project, η μοναδικότητα.

Ένας χώρος ζεστός και φιλικός, με υψηλής αισθητικής διακόσμηση, έτοιμος να σας προσφέρει μοναδικές στιγμές διασκέδασης και απόλαυσης.

Στo U Bar Project Cocktails & Burgers μπορείς να βρεις, υψηλής ποιότητας καφέ, τις καλύτερες ετικέτες κρασιών, τα πιο ιδιαίτερα κοκτέιλς από τους ειδικούς του είδους καθώς και μοναδικά burgers με την υπογραφή του δημοφιλούς σεφ Μιχάλη Καλαβρινού.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 231 077 6002

Οδός: Μεγάλου Αλεξάνδρου 93, Εύοσμος

FB: U BAR PROJECT

Mata Hari

Το μπαρ "σύμβολο" της Μενεμένης λειτουργεί περισσότερα από 30 χρόνια και συνεχίζει να διατηρεί την ποιότητα του. Η Mata Hari είναι δημιούργημα του Θεοδώρου Μυλωνά και πλέον τη λειτουργούν οι δύο γιοι του. Ο Θανάσης και ο Στέλιος.

Ο καφές το πρωί και τα κοκτέιλ το βράδυ είναι τα δυνατά σημεία της “Mata”, τα οποία μπορούν να συνδυάστουν από τα περίφημα finger foods του μαγαζιού.

Στην πιο όμορφη γωνιά της Μενεμένης θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά signature κοκτέιλ του καταστήματος που σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Πληροφορίες

Οδός: Κυρίμη 12 Μενεμένη

Τηλέφωνο: 2310 737016

FB: ΜΑΤΑ HARI

Nelson

Πήρε το όνομα του Ναυάρχου Nelson και σας υπόσχεται ότι θα δοκιμάσετε σε αυτό το αυθεντικό, το πρώτο κοκτέιλ με ρούμι που έγινε ποτέ, το μοναδικό Grog.

Ένας χώρος στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, όπου μπορείτε να πιείτε καλό καφέ, να γευτείτε ευφάνταστα πιάτα, να ακούσετε όμορφη μουσική και το βράδυ να πιείτε το κρασί ή το ποτό σας.

Πληροφορίες

Οδός: Κομνηνών 27 Πανόραμα

Τηλέφωνο: 231 033 2137

FB: Nelson

*Στο αφιέρωμα δεν συμπεριλήφθηκαν τα bar που βρίσκονται σε ταράτσες της πόλης, τα οποία διαθέτουν επίσης ξεχωριστές λίστες με κοκτέιλς και φυσικά καλή θέα! Μπορείτε να δείτε το σχετικό αφιέρωμα (ΕΔΩ).

Keywords
Τυχαία Θέματα