Δυστύχημα στον Πόρο: Ενδείξεις για βλάβη στο ελικόπτερο πριν πέσει στα καλώδια

Νέα στοιχεία για την τραγωδία με το ελικόπτερο στον Πόρο. Πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων αλλά και ο γιος του πιλότου πιστεύουν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις βλάβης του μοιραίου ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα.

O Kώστας Νομίδης είναι πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων. Λύνει για πρώτη φορά τη σιωπή του για την αεροπορική τραγωδία ανοιχτά του Πόρου και αποκαλύπτει ότι η πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου Α109 δεν οφείλεται στα καλώδια της ΔΕΗ

αλλά πιθανότατα σε μηχανική βλάβη κατά την απογείωση.

«Συνέβη κάτι απρόοπτο και έπεσε πάνω στα καλώδια. Αν είχε ξαναπετάξει 30 φορές και γνώριζε καλά, γιατί την 31η φορά έπεσε πάνω, άρα κάτι του συνέβη. Βλέπουμε να βγαίνει καπνός και μετά το ελικόπτερο να πέφτει στα σύρματα. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα έπαθε μηχανική βλάβη στους κινητήρες του» λέει ο ίδιος.

Γιος πιλότου: «Ενδείξεις πως υπήρξε βλάβη πριν πέσει στα καλώδια»

Ο γιος του άτυχου πιλότου, Βαγγέλης Καρυστινός, πιστεύει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για βλάβη στο ελικόπτερο, πριν αυτό πέσει πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ και εν συνεχεία καταλήξει στην θάλασσα.

«Πρέπει να διαλευκανθεί αν το ελικόπτερο είχε βλάβη πριν προσκρούσει στα καλώδια. Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρχε υπήρξε βλάβη κατά την απογείωση. Σε κάποια βίντεο φαίνεται ότι υπήρχε καπνός πριν από την πρόσκρουση» υποστηρίζει.

Το ερώτημα που θα απαντήσουν οι πραγματογνώμονες είναι εάν η αποκόλληση της ουράς έγινε από την πρόσκρουση στα καλώδια ή στη θάλασσα.

star.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα