Δύο υβριδικές εκδόσεις για την επόμενη Porsche 911

Η νέα εντελώς καινούρια γενιά Porsche 911 θα παρουσιαστεί του χρόνου και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του έγκυρου Autoexpress θα έχει όχι μία αλλά δύο επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις.

Η μία από αυτές τοποθετείται στη μέση της γκάμας σαν μια εναλλακτική στην κλασική Carrera, και η άλλη στην κορυφή, δίπλα στην κορυφαία 911 Turbo. Λέγεται ότι υπάρχει μια εσωτερική διαμάχη στην Porsche,

για τον εξηλεκτρισμό της εμβληματικής 911. Προφανώς η μάρκα έχει επενδύσει πολλά σε αυτού του είδους την τεχνολογία, αλλά παραμένει ερωτηματικό σε τι βαθμό πρέπει να την ενσωματώσουν στο αυτοκίνητο το οποίο ουσιαστικά είναι η ταυτότητα της μάρκας. Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι η βασική πλατφόρμα του αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί για μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες.

Θα συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK, και στην περίπτωση της 911 θα χρησιμοποιείται περισσότερο ως εργαλείο βελτίωσης της απόδοσης, για επιπλέον ώθηση και ακόμη καλύτερη απόκριση, σε συνδυασμό βεβαίως και με το όποιο πλεονέκτημα σε κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Ακόμη και η βασική 911 θα κάνει 0-100 km/h κάτω από 4”, με εκπομπές CO2 κάτω από 80 g/km. Το υβριδικό σύστημα θα προσθέσει 250 kg, αλλά η εταιρεία έχει την εμπειρία από την 918 και την Panamera 4 E-Hybrid να «κρύψει» αυτά τα κιλά, από την οδική συμπεριφορά. Η Porsche λέει ότι θα αξιοποιεί το υβριδικό σύστημα όχι μόνο για να κάνει την 911 4κίνητη, αλλά κάθε ηλεκτροκινητήρας θα επεμβαίνει ενεργά στην κατανομή της ροπής, όπως το κάνει η Mecedes-AMG στο Project One.

To 2025 η Porsche εκτιμά ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της σε ποσοστό 25% θα αφορούν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, 25% υβριδικά και 50% συμβατικά μοτέρ.

Πηγή: Autoexpress

Keywords
Τυχαία Θέματα