Δύο μοναδικές συναυλίες στο Γαλλικό Ινστιτούτο τον Ιούνιο για την παγκόσμια ημέρα μουσικής

Δύο ιδιαίτερες και μοναδικές συναυλίες διοργανώνει την Πέμπτη 21 Ιουνίου το Γαλλικό Ινστιτούτο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι οι Passa Tempo (Αλέξανδρος Καλλιφατίδης τραγούδι-κιθάρα, Νάκης Πετρόπουλος κιθάρα, Γιάννης Ποιμενίδης βιολί, Γιώργος Νεράντζης κοντραμπάσο) και special guest ο βιρτουόζος Γάλλος κιθαρίστας Christophe Astolfi.

Μουσικές συναντήσεις του ρεμπέτικου με τα γαλλικάchansons&την jazz

manouche, σε ρυθμούς swing, bossa, waltz, tango...

Η τέχνη είναι υπόθεση όλων!

Αυτό είναι το σλόγκαν του συγκροτήματος Perleπου αποτελείται από τρεις πρόσφυγες από το Κονγκό, δύο άνδρες και μία γυναίκα και στις 20:00 θα παρουσιάσει ένα ρεπερτόριο από τραγούδια ρούμπα και γκόσπελ!

Φωνή : RichardLusakumunu, MoriaNsumbu, Thérèse-NadineMulanga
Κιθάρα : MoriaNsumbu
Πιάνο: AntonisDisoglou

Σε συνεργασία με την ΜΚΟ SolidarityNow

Η ΜΚΟ Solidarity Now είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 2013 με κύριο στόχο την παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε όλους όσους πλήττονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση. Δημιούργησε και λειτουργεί δύο Κέντρα Αλληλεγγύης, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, καθώς και το Κέντρο Blue Refugee στη Θεσσαλονίκη, όπου ευάλωτα άτομα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες.

Μεταξύ των πολλών δράσεών της, η Solidarity Now ανέπτυξε ένα γαλλικό πρόγραμμα με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού της Γαλλοφωνίας.

Τετάρτη 20 Ιουνίου

Masterclass μετον Christophe Astolfi
18.00 - 20.00

GuitarJazzManouche

Ο ChristopheAstolfi είναι γνωστός για τις ερμηνείες του στα τσιγγάνικα βαλς για τα οποία έγραψε μάλιστα μια μέθοδο, αλλά είναι αρχικά ένας μουσικός που αυτοσχεδιάζει τόσο στο στύλ του DjangoReinhardt όσο και στο be-bop, γεγονός που προσθέτει στην ερμηνεία του μια μοναδικότητα. Διδάσκει επίσης τζαζ μουσική στη σχολή ChopedesPuces στο Παρίσι.

Η συγκεκριμένη masterclass απευθύνεται σε κιθαρίστες και μουσικούς που επιθυμούν να βελτιώσουν ή να τελειοποιήσουν το στυλ manouche. Η τεχνική του δεξιού χεριού, η ιδιαίτερη ορολογία του στυλ, η συνοδεία, το ρεπερτόριο θα είναι μέρη του προγράμματος σ' αυτό το ραντεβού.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Keywords
Τυχαία Θέματα