Δράσεις και ομιλίες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Νέες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ και την αποτροπή της ιδιωτικοποίησής της αναλαμβάνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, συμμετέχοντας στη μεγάλη καμπάνια που συνδιοργανώνουν η ΠΕΔ-ΚΜ και το «SOSτε Το Νερό». Το θέμα επανήλθε στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών μετά την πρόσφατη ένταξη της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, κίνηση που οδηγεί προς την ιδιωτικοποίησή της.

Συνολικά η καμπάνια «Ε, όχι και

το νερό! – 100 Δράσεις για το Νερό» περιλαμβάνει 100 δράσεις έως και τον Μάιο, με τους δήμους που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ να αναπτύσσουν πρωταγωνιστικό ρόλο με στόχο να αναδείξουν «το νερό ως δημόσιο αγαθό που δεν ιδιωτικοποιείται». Να σημειωθεί ότι ανάλογες πρωτοβουλίες αναπτύχθηκαν και το 2014 με κορυφαία δράση το δημοψήφισμα που διοργάνωσε η ΠΕΔ-ΚΜ, με την συντριπτικότατη πλειοψηφία των πολιτών (97,93%) να στέλνει ένα ξεκάθαρο και ηχηρότατο μήνυμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Ο πρώτος κύκλος ανοίγει σήμερα με δυο συγκεντρώσεις-ομιλίες στη Δ.Ε. Πεύκων και στη Δ.Ε. Νεάπολης, στις οποίες έχουν προσκληθεί όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς, ενώ μια τρίτη θα πραγματοποιηθεί στη Δ.Ε. Συκεών.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στη Δ.Ε. Πεύκων, στις 6 μ.μ., ενημερωτική ομιλία θα πραγματοποιήσει η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών Παρή Γενίτσαρη (αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού καταστήματος, Ειρήνης 19), και την ίδια ώρα στη Δ.Ε. Νεάπολης (αίθουσα συνεδριάσεων Δημ. Συμβουλίου, Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη) κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αντιδήμαρχος Μικροέργων-Ηλεκτροφωτισμούς-Πολεοδομίας Στέλιος Γκατζές.

Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στη Δ.Ε. Συκεών, μεθαύριο, Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, στις 6 μ.μ. στην πρώην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Συκεών, Στρ. Στεφ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ).

Στο ίδιο πλαίσιο των πρωτοβουλιών έχει προγραμματισθεί μια κεντρική εκδήλωση με την προβολή ειδικού ντοκιμαντέρ, ενώ θα φιλοτεχνηθούν γκράφιτι σε δυο μεγάλες επιφάνειες δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, όπως είναι το ΔΑΚ Αγ. Παύλου και τα 3ο-6ο Δημ. Σχολεία Συκεών στην οδό Γ.Γεννηματά, την ίδια ώρα που ένα μεγάλο μπάνερ θα καλύπτει το κτίριο του δημαρχείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα