Δολοφονία Αννα Πολιτκόφσκαγια - Pussy Riot: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει την Ρωσία

Την καταδίκη της Ρωσίας, για την ανεπαρκή έρευνα στην δολοφονία της δημοσιογράφου Αννα Πολιτόφσκαγια και για πληθώρα παραβιάσεων στις καταδικαστικές αποφάσεις κατά των μελών του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Το ρωσικό κράτος παρέβη τα καθήκοντά του όπως αυτά πηγάζουν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την διάρκεια της έρευνας", για

την εξιχνίαση της δολοφονίας της Αννα Πολιτκόφσκαγια το 2006, αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου.

Η Ρωσία προχώρησε σε "πληθώρα παραβιάσεων" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζοντας σε ποινές φυλάκισης τρία μέλη τους πανκ συγκροτήματος Pussy Riot που αποπειράθηκαν να παρουσιάσουν τραγούδια κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας τον Φεβρουάριο 2012, αποφάσισε το Δικαστήριο.

Οι Μαρία Αλεχίνα, Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς υπέστησαν κακομεταχείριση κατά την διάρκεια της δίκης τους, έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσάπτοντας στην Μόσχα παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης, αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα τρία μέλη του συγκροτήματος καταδικάσθηκαν τον Αύγουστο 2012 σε διετή καταναγκαστική εργασία για "χουλιγκανισμό προερχόμενο από θρησκευτικό μίσος".

Keywords
Τυχαία Θέματα