Διπλωματικό παζάρι: Οι ενδείξεις αποκλιμάκωσης, τα tweets που κατέβηκαν και οι απειλές Ερντογάν

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελλάδα έως και τις 2 Αυγούστου, οπότε και λήγει η τουρκική Navtex με την οποία δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες.

Από χθες το απόγευμα υπήρξαν σημάδια σταδιακής αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο, με στρατιωτικές πηγές να αναφέρουν μάλιστα ότι ορισμένα τουρκικά πλοία γυρίζουν στις βάσεις τους.

Ωστόσο ενώ το Όρουτς

Ρέις παρέμενε αμετακίνητο στην Αττάλεια, εμφανίστηκε ένα tweet στο λογαριασμό της πρεσβείας της Τουρκίας στις ΗΠΑ, που ανακοίνωνε την έναρξη σεισμικών ερευνών στο Ανατολικό Αιγαίο. Λίγες ώρες αργότερα το επίμαχο tweet «κατέβηκε» και έγινε νέα ανάρτηση που ανέφερε ότι το Oruc Reis είχε δηλώσει στις 21 Ιουλίου ότι θα ξεκινήσει τις έρευνες.

Ο Ερντογάν, μετά το σόου στην Αγία Σοφία, δήλωσε χθες στο περιθώριο εγκαινίων ενός αυτοκινητοδρόμου: «Προειδοποιούμε ανοιχτά όλους όσους μιλούν και συμπεριφέρονται εναντίον της χώρας μας με τρόπο που δεν αρμόζει με την πολιτική, την διπλωματία, την καλή πρόθεση και την λογική: Αν λάβετε το τίμημα που έχουμε πληρώσει, ορίστε, βγείτε στο πεδίο. Αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε το συντομότερο αρχίστε τις διαπραγματεύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα