Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Μπροστά με 12 μονάδες η ΝΔ - 30% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ

Με διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ

συγκεντρώνει ποσοστό 30%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18%. Ακολουθούν, με ποσοστό 9,5%, το νεοπαγές Κίνημα Αλλαγής, με 7,5% η Χρυσή Αυγή, με 6,5% το ΚΚΕ, με 2,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ), με 2% η Ένωση Κεντρώων και με 1,5% η Λαϊκή Ενότητα, ενώ στο 1% βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ευρήματα, η ΝΔ κυριαρχεί τόσο σε καταλληλότητα πρωθυπουργίας όσο και σε παράσταση νίκης. Συγκεκριμένα ο Κυρ. Μητσοτάκης προηγείται με 30% έναντι 21% του Αλ. Τσίπρα, χωρίς να διαφεύγει της προσοχής πως εξακολουθεί να προηγείται ο «κανένας» με ποσοστό 46%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 60,5% έναντι μόλις 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση αν τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση το 74,5% απαντά στη «λάθος», ενώ το 55% δηλώνει πως «δεν είμαι ικανοποιημένος από την κυβέρνηση και υπάρχουν εναλλακτικές». Παράλληλα ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δηλώνει μόνο το 6% στο σύνολο και μόλις το 13,5% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, το 74,5% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση προστατεύει την «λαϊκή κατοικία», θέση με την οποία συμφωνούν μάλιστα περισσότεροι από έξι στους δέκα ψηφοφόρους της Κουμουνδούρου.

Σε ό,τι αφορά τη Σαουδική Αραβία, το 60,5% θεωρεί ότι υπάρχουν υποψίες για σκάνδαλο, ενώ μόλις το 18,5% αντιτείνει πως δεν υποψιάζεται κάτι.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα και τη Θράκη σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι, σε ποσοστό 46,5%, πιστεύουν ότι κυρίως ωφελήθηκε η Τουρκία.

Μόλις το 12% υποστηρίζει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Ελλάδα. Το 29% απάντησε αυθόρμητα πως η επίσκεψη ήταν κερδοφόρα και για τις δύο χώρες.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.058 ανθρώπων μεταξύ 13 και 15 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα