Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 6,1 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

"Καθαρή" νίκη της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές δείχνει η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open με την Έλλη Στάη.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία

συγκεντρώνει ποσοστό 23,6 έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές έρχεται η Χρυσή Αυγή με 6,2% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 17,2% ενώ το 8,3% απάντησε πως θα απέχει.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 26,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,7%, η Χρυσή Αυγή 7%, το Κίνημα Αλλαγής 5,6% και το ΚΚΕ 5,3%.

Στην ερώτηση "ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης;" μεγάλος νικητής είναι ο "κανένας" με ποσοστό 41&.

Για το ίδιο ερώτημα, το 30% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 22% τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά στην παράσταση νίκης, το 24% των ερωτηθέντων απαντά πως θα κερδίσει "η ΝΔ με μεγάλη διαφορά", το 34% "η ΝΔ με μικρή διαφορά", το 12% "ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά" και μόλις 1% λέει "ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά".

Στο ερώτημα αυτό, το 29% των συμμετεχόντων απαντά "Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ".

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με τη γνώμη σχετικά με την ΕΕ και την ευρωζώνη.

Ειδικότερα, το 48% των ερωτηθέντων απάντησε πως η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δυσκόλεψε την έξοδο από την κρίση.

Επίσης το 86% εκτιμά πως οι αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου επηρεάζουν τη ζωή μας.

Τέλος, το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η χώρα δεν έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης ενώ μόλις το 23% έχει αντίθετη άποψη. Το 6% απαντά "Δεν Ξέρω/Δεν απαντώ".

Keywords
Τυχαία Θέματα