Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το νομοσχέδιο για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ

Σε ισχύ τίθεται ο νόμος για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ και τις νέες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, καθώς δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίσθηκε την προηγούμενη

Τετάρτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, συγκροτείται στη θέση του παλιού ΣΑΣΘ, εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης» η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό και την εποπτεία του συγκοινωνιακού έργου.

Θυγατρική του νέου Οργανισμού θα είναι εταιρεία που θα συγκροτηθεί με την επωνυμία «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.» (ΑΣΥΘ) και η οποία θα εκτελεί το μεταφορικό έργο στην πόλη.

Στην ΑΣΥΘ, το κράτος θα κατέχει το 51% και το υπόλοιπο 49% θα μπορεί να διατεθεί στην αυτοδιοίκηση, σε φορείς κτλ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Με την κατάργηση του ΟΑΣΘ το 2019, το συγκοινωνιακό έργο θα περάσει στη ΑΣΥΘ, η οποία θα αποτελείται από 9 μέλη, τα 8 εκ των οποίων θα ορίζονται από τον υπουργό.

Η διοίκηση του Οργανισμού, από την άλλη πλευρά όπως έχει κάνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται σύντομα να προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά του νέου νόμου.

Τέλος το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να ορίσει νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΟΑΣΘ, καθώς ο Οργανισμός τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα