Δημόπουλος: Δεν έχει εξαφανιστεί ο κορωνοϊός - Οι οδηγίες για τους τουρίστες πρέπει να εξειδικευθούν περισσότερο

Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα, μετά την πτήση του Κατάρ και τον συναγερμό που σήμανε σε δομή προσφύγων στην Ξάνθη, μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Αθανάσιος Δημόπουλος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι "αυτό μας δείχνει δύο πράγματα: το ένα είναι ότι -όπως έχουμε πει- ο ιός είναι εδώ και δεν έχει εξαφανιστεί

και το δεύτερο ότι χρειάζεται μια αυξημένη επιτήρηση στις δομές όπου υπάρχει εξαναγκαστικός συγχρωτισμός, όπως οι πτήσεις, αλλά και οι δομές προσφύγων και μεταναστών".

Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ είπε πως "είχε προσδιοριστεί ως μία πιθανότητα, στις περιοχές με αναγκαστικό συγχρωτισμό. Στον βαθμό που ελέγχεται, μπορούμε να προχωρήσουμε κανονικά".

"Είναι θετικό πως μέχρι τώρα δεν είδαμε κρούσματα σε σχολεία, σε χώρους εργασίας κλπ", σημείωσε.

Όσον αφορά στον τουρισμό και στον φόβο διασποράς του ιού το καλοκαίρι, ανέφερε πως "γι' αυτό τον λόγο υπάρχει και μία κατηγοριοποίηση κρατών και οι έλεγχοι στους επιβάτες από τα πιο επικίνδυνα κράτη, θα γίνονται αυστηρά. Δεν έχει κανείς καμία σίγουρη συνταγή".

"Η λογική λέει πως όταν προέρχεσαι από κράτος υψηλής επικινδυνότητας, θα πρέπει να αντιμετωπιστείς και με αυστηρότητα στον έλεγχο. Όλα αυτά τα μέτρα είναι πρωτόγνωρα, γι αυτό και δεν μπορεί κανείς να πει ότι έχει την απόλυτη συνταγή. Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τις αποστάσεις, τη χρήση μάσκας και όλες τις οδηγίες για να συνεχίσουμε να είμαστε ασφαλείς", πρόσθεσε.

Σχετικά με τα τελωνεία", είπε πως "θα πρέπει να ληφθεί μία μέριμνα για να έχουμε έναν έλεγχο της κατάστασης". "Σίγουρα δεν θα είναι χαλαρά, όπως τα προηγούμενα καλοκαίρια", ανέφερε τέλος.

Φωτό:Intime

Keywords
Τυχαία Θέματα