Δημοκρατική Συμπαράταξη: Αδιέξοδος ο δρόμος των υπερπλεονασμάτων με φόρους και περικοπές

«Ο δρόμος τους είναι αδιέξοδος», ανέφερε η Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του Προϋπολογισμού για το 2018.

Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι βαδίζει «και το 2018 στον ίδιο δρόμο της υπερφορολόγησης και των περικοπών για την επίτευξη του υπερβολικού πλεονάσματος του 3,8% του ΑΕΠ, ύψους πάνω από 7 δισ. ευρώ».

«Παρότι διαψεύστηκαν

το 2017, στον στόχο για ανάπτυξη με υστέρηση κατά 1,1% (1,6% αντί 2,7%) και απώλεια προσδοκώμενου ΑΕΠ περίπου 1,9 δισ., αύξησαν αντίστοιχα το πλεόνασμα βάζοντας στην μέγγενη εισοδήματα και κοινωνικές παροχές», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούκος.

Όπως συμπλήρωσε, «τα νέα φορολογικά μέτρα το 2018 και οι νέες περικοπές, μαζί και με τα σωρευτικά του τρίτου μνημονίου, πλήττουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα μέσω των φόρων στην κατανάλωση, των περικοπών στις συντάξεις, το ΕΚΑΣ, στα επιδόματα των πλέον αδύναμων. Υπονομεύουν ακόμα, και τα δοκιμαζόμενα από την μεταναστευτική κρίση νησιά του Βορείου Αιγαίου με την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α.».

«Ο δρόμος τους είναι αδιέξοδος και ο προϋπολογισμός του 2018 θα είναι ο τελευταίος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», κατέληξε ο κ. Κουτσούκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα