Δημοφιλείς influencers στην "μάχη" για την προβολή της Χριστουγεννιάτικης Θεσσαλονίκης!

Είναι νέοι, είναι δημοφιλείς και τους ένωσε κάτι κοινό: η αγάπη τους για τη Θεσσαλονίκη. Μοναδική αποστολή τους να κάνουν τα γνωστά τα Χριστούγεννα στην πόλη.

Με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης ανατέθηκε στον ηθοποιό και Instagramer, Άγγελο Κάλφα να δημιουργήσει μια ομάδα με infuencers, οι οποίοι

θα επικοινωνήσουν στον κοινό τους τις Μαγεμένες Γιορτές, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο instagram. Να προβάλουν δηλαδή τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και όλες τις γωνιές της πόλης που μπορεί να επισκεφθεί ο καθένας και να ζήσει την φετινή μαγεία των Χριστουγέννων.

H ομάδα δημιουργήθηκε περίπου πριν από δέκα μέρες και τα μέλης της έφεραν εις πέρας την πρώτη τους «δουλειά» με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, το περασμένο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου αλλά και την επομένη με την φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Δικαστηρίων.

«Ο γνώμονας σύμφωνα με τον οποίο διάλεξα τα άτομα ήταν σαφώς ο αριθμός των followers αλλά αυτό ήταν σε δεύτερο επίπεδο. Παρακολούθησα αρκετές μέρες τους λογαριασμούς για να δω τι βγαίνει προς τα έξω και κατέληξα σε αυτούς που φαίνεται ότι αγαπάνε την Θεσσαλονίκη πάρα πολύ και δεν χάνουν την ευκαιρία να το πουν και να το δείξουν. Ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για εμένα ότι αγαπούν την Θεσσαλονίκη. Έψαχνα μια πολύ όμορφη αισθητική και ανθρώπους που πίστευα με το δικό μου κριτήριο ότι θα ταιριάξουν με όλο αυτό που είχαμε φανταστεί όσον αφορά το προωθητικό κομμάτι. Κυρίως με ένοιαζε σε πρώτο επίπεδο να φτιάξω μια ομάδα, που θα μπορούμε πολύ όμορφα να συνεργαστούμε - το έχουμε καταφέρει υπερ του δέοντος - και να δουλέψουμε όλοι μαζί για τις Μαγεμένες Γιορτές», αναφέρει μιλώντας στο Thestival o φοιτητής Σκηνοθεσίας και Content Creator, Άγγελος Κάλφας.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, στόχος τους είναι να επικοινωνήσει ο καθένας στο δικό του κοινό τις εκδηλώσεις μέσα από την πολύ προσωπική αισθητική και ματιά. «Το βασικό κριτήριο με το οποίο επέλεξα τους συγκεκριμένους ανθρώπους ήταν το τι λένε προς τα έξω και πώς το λένε. Ήθελα ανθρώπους πολύ χαρούμενους και κυρίως αισιόδοξους. Είναι ένας από τους κύριους γνώμονες που φτιάχνω μια ομάδα», σημειώνει ο Άγγελος.

H ομάδα απαρτίζεται από άνδρες και γυναίκες, από τον χώρο της μόδας, του modeling, του αθλητισμού κ.α. Όπως λέει ο Άγγελος σκοπός ήταν να απευθυνθούν σε διαφορετικού είδους κοινό. «Έχουμε πιάσει μία πολύ μεγάλη γκάμα κοινού. Αυτό που ζήτησα από τους Instagramers είναι ότι δεν ήθελα να γίνει ένα πρωοθητικό πλάνο τηλεμάρκετινγκ. Η γραμμή που είχα από τον δήμο και την διαφημιστική εταιρεία Minds, που έχει αναλάβει το branding και την συνολική επικοινωνία του project, ήταν ότι θέλουμε να είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα με κάποιες γραμμές που έχουμε δώσει. Δεν θέλαμε να φανεί να κάτι διαφορετικό στο story. Η οδηγία που έδωσα στα παιδιά ήταν πώς θα σκεφτόταν ένας απλός επισκέπτης που θα πήγαινε στην πλατεία Αριστοτέλους, τι story θα ανέβαζε. Δύο μέρες τώρα θεωρώ ότι το έχουμε καταφέρει πολύ καλά και συνεχίζουμε».

Η ομάδα:

Βασίλης Παπαδόπουλος, Social Media Manager/ Content Creator

Πόπη Γαλετσά, Μοντέλο

Μαρκέλλα Α. Υoutuber/blogger

Κλαίρη Καραπιδάκη, Ιδιοκτήτρια σχολών χορού, διοργανώτρια festivals, Υoutuber

Δημήτρης Κυρσανίδης, Παγκόσμιος πρωταθλητής του Parkour

Μάριος Μπαλλάς, Ταξιδιωτικός Αντιπρόσωπος

Μηνάς Αηδόνης: Οικονομικές επιστήμες, Μοντέλο

Άννα Αμανατίδου, Μοντέλο

Έλενα Αμανατίδου, Αθλήτρια

Υρώ Λεπιδά, Fashion & Lifestyle Blogger/ Digital Marketer

Εκτός από την προσωπική δουλειά του καθενός στο instagram μία επιπλέον αρμοδιότητα των Instagramers είναι να κάνει γνωστές τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις στην οικογένειά τους, στους φίλους κ.α.

«Η δουλειά μας έχει σχέση με το Instagram αλλά από εκεί και πέρα ο καθένας στην παρέα του, στους γνωστούς του. Εμείς είτε οργανωμένα σε events, πηγαίνουμε όλοι μαζί και δηιουργούμε υλικό εκεί, είτε ο καθένας μόνος του. Αλλά η δράση δεν σταματάει μόνο στα οργανωμένα events. Οποιοσδήποτε περάσει είτε από την πλατεία Αριστοτέλους, είτε από την πλατεία Δικαστηρίων είτε γενικά μέσα στην πόλη οποιαδήποτε μέρα θα δημιουργήσει κάποιο υλικό για να το επικοινωνήσει. Στην ουσία προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο όλες αυτές τις γωνίες της πόλης που θα μπορούσαν να επισκεφθούν για να δουν κάτι σε δεύτερο επίπεδο στον δικό μας κύκλο» υπογραμμίζει ο δημιουργός της ομάδας.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να δεχτεί την πρόταση του δήμου ο Άγγελος λέει ότι μαγεύτηκε από το πλάνο και ήθελε να γίνει μέρος του project. «Σκέφτηκα ότι αγαπάω τη Θεσσαλονίκη, αν και έχω μεγαλώσει στην Μηχανιώνα, δουλεύω εδώ και επίσης μου άρεσε το γεγονός ότι ένας μεγάλος φορέας ήθελε να κάνει κάτι τόσο επίκαιρο δηλαδή το να εντάξει instagramers στις Μαγεμένες Γιορτές. Έκανα ραντεβού με τον δήμο και μόλις είδα τί ήθελαν να φτιάξουν και πώς ήθελαν να επικοινωνηθεί, είπα το τελικό «ναι» γιατί με μάγεψε όλο το πλάνο τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα