Δημήτρης Μάρδας: Οφείλουμε να στηρίξουμε τον ΠΑΟΚ

O βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, τοποθετήθηκε σχετικά με την πρωτόδικη απόφαση που αφορά την τιμωρία του ΠΑΟΚ, αναφέροντας πως πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη παντού, αλλά και ότι ο Δικέφαλος πρέπει να παλέψει μέχρι το τέλος.

Ανακάλυψε τις νέες αφίξεις στα PAOK FC Official

Store και store.paokfc.gr

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον "Arena FM 89,4":

Για το θέμα του ΠΑΟΚ: "Η απαίτηση είναι μία. Να υπάρχει δικαιοσύνη παντού. Να μην εξαντλείται μόνο κάπου και να αγνοούνται σκηνές θεάτρου παραγόντων ή χυδαιότητες παικτών. Τα πρωταθλήματα κερδίζονται στον πράσινο στίβο και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων. Και αυτό που έρχεται στο μυαλό του κόσμου που έχουν διαβάσει τα δικά μας παλαιά κείμενα θα πρέπει σε θέματα δικαιοσύνης να αποφεύγεται κάτι που είπε ο Σόλωνας. “Το άκρο δίκαιο είναι άκρα αδικία” . Και αυτό συμβαίνει θεωρώ σε αυτή την περίπτωση".

Για τη ματαίωση του αγώνα: "Όλα τα θέματα της πτώσης αντικειμένων πρέπει να αντιμετωπίζονται με ενιαίο τρόπο και να μην εξαντλείται, όπως είπα πριν, επιλεκτικά η οποιαδήποτε αυστηρότητα που έχει σχέση με τη δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα ο καθένας θα οδηγηθεί στα δικά του συμπεράσματα".

Για το αν είναι δίκαιο να αφαιρεθεί το πρωτάθλημα για κάτι τέτοιο: "Καταρχάς δε πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ χάνει το πρωτάθλημα, πρέπει να παλέψει. Συχνά λέμε η αποτυχία είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Φυσικά έχει δημιουργηθεί ένα εύλογο ψυχολογικό πρόβλημα αλλά η ομάδα αυτή της Θεσσαλονίκης πρέπει να ακολουθήσει την πορεία αυτή που έχει ως το τέλος. Γι αυτό και όλοι εμείς οι Θεσσαλονικείς ανεξαρτήτου ομάδας οφείλουμε να στηρίξουμε τον ΠΑΟΚ σε όλη αυτή την αξιοθαύμαστη προσπάθεια. Γιατί οι επιδόσεις του δείχνουν ότι τίποτα δε του χαρίζεται, δεν είχε καμιά φορά ευνοϊκή διαιτησία αλλά αντιθέτως υπάρχουν διαιτησίες που λειτούργησαν εις βάρος του και γεννάν πολλά ερωτήματα. Ως εκ τούτου ο ΠΑΟΚ πρέπει να παλέψει μέχρι τέλους".

Για το αν είναι οπισθοδρόμηση να επιχειρείται να αφαιρεθεί το πρωτάθλημα στα χαρτιά: "Εδώ έρχεται ο ρόλος του κράτους. Διότι το κράτος οφείλει να μεριμνά για στέρεους μηχανισμούς λειτουργίας όλων των εποπτικών οργάνων των αθλημάτων. Από εκεί και πέρα όπου υπάρχουν πολλά χρήματα γίνονται διάφορα πράγματα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία κάθαρσης σε συνδυασμό με αυτούς τους στέρεους μηχανισμούς που ανέφερα, η οποία θα δίνει μια εμπιστοσύνη στους φιλάθλους πως ότι γίνεται στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και σε όλα τα αθλήματα γίνεται για όλους, οι κανόνες είναι ενιαίοι για όλους. Δεν υπάρχει επιλεκτική διαδικασία που οδηγεί σε αδικίες".

Για το τι μπορούν να κάνουν οι βουλευτές: "Παρέμβαση εκ μέρους κυβερνητικών ή μη βουλευτών στους μηχανισμούς λειτουργίας μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Παρέμβαση χρειάζεται στο υπουργείο ώστε να στήνονται στέρεοι μηχανισμοί και να μην υπάρχει διαφορετική μεταχείριση αλλά ίδια για όλους. Έτσι θα οικοδομήσουμε σωστά όλα τα αθλήματα σύμφωνα με κάποια πρότυπα που ακολουθήθηκαν σε όλο τον κόσμο. Ο κόσμος ακόμα φοβάται να πλησιάσει τα γήπεδα. Αν και μπορούμε να πούμε πως η ηρεμία και η τάξη που επικρατούσε στη Τούμπα ήταν υποδειγματική. Ήταν ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Ούτε φωτοβολίδες ούτε βεγγαλικά ούτε τίποτα. Έδειξαν ότι μπορούν να κρατήσουν ένα γήπεδο στο ύψος που πρέπει".

Το μήνυμά του στους φίλους του ΠΑΟΚ: "Το ηθικό μιας ομάδας, ενός στρατού είναι αυτό που κερδίζει συχνά πολέμους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει απαισιοδοξία. Δύναμη αγωνιστικότητα και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να δοθεί η τελική απάντηση που είναι το πρωτάθλημα".

Keywords
Τυχαία Θέματα