Δήλωση Ζουράρι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά υπέρ της κυβέρνησης

Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. και αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις, σημειώνοντας ωστόσο ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

Στη δήλωσή του αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, υπό τον τίτλο "Μακεδονία σακατεμένη", ο κ. Ζουράρις κάνει λόγο για καταστροφή της αρτιμέλειας της «ιερής Γαίας Μακεδονίας» και για μετατροπή του «Ακέραιου της σωματοψυχής των Μακεδόνων» σε «σερνάμενο σακατιλίκι».

«Λέμε όχι στον ακρωτηριασμό που θα πάθει η ολόδική μας, πρωτοφυὴς

ονομασία. Η Μακεδονία είναι μία και είναι μακεδονική. Ημών, των Μακεδόνων. Ο "αυτοπροσδιορισμός" ανήκει στον Γνήσιο και αρχήθεν Πρώτον της ονομασίας κι όχι στον κλέφτη: αποκεκρίσθαι, διάκρισις, όχι λωποδυσία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ζουράρις, προσθέτοντας ότι «ναι, η προσυμφωνία των Πρεσπών είναι καλύτερη από όλα τα χάλια των προηγούμενων -ενδιάμεση κλπ».

Ο κ. Ζουράρις αναπτύσσει το σκεπτικό του για την απόληξη της συμφωνίας των Πρεσπών σε τέσσερις σελίδες, καταλήγοντας σε "Υστερόγραφο" όπου σημειώνει: «Η ως άνω άποψή μου συνυπάρχει με την πλήρη και διαρκή ἐκ μέρους μου στήριξη προς την παρούσα κυβέρνηση, μέχρις λήξεως τής εντολής. Σύμφωνα με τε καθ΄ ημάς συναμφότερον».

Keywords
Τυχαία Θέματα