Διαμαρτυρία συμβασιούχων νοσοκομειακών στην Αριστοτέλους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συμβασιούχοι νοσοκομειακοί υπάλληλοι μπροστά από τα γραφεία της Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οδό Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για το καθεστώς των προσλήψεων που ισχύει και ζητούν την άμεση μονιμοποίηση τους, προκειμένου να σταματήσει το κλίμα ανασφάλειας το οποίο βιώνουν.

Ακόμη εξέφρασαν

την αντίθεση τους για την «παράταση στην ομηρία των επικουρικών» αφού όπως σημείωσαν, η διακοπή και η υπογραφή νέων συμβάσεων ουσιαστικά διακόπτει τα δικαιώματα των συμβασιούχων μια μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους οι νοσοκομειακοί αναφέρουν:

"Η Κυβέρνηση απολύει το Επικουρικό Προσωπικό που εργάζεται σήμερα από την ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου και μάλιστα αναδρομικά από την κοινοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επαναπροσλαμβάνεται πάλι από τους φορείς με σύμβαση το αργότερο έως 31/5/2019 (καταληκτική ημερομηνία), για να μην εγείρονται δικαιώματα μονιμοποίησης λόγω της απασχόλησης άνω του 24μήνου αφού αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Θα αντικατασταθούν από άλλους που θα προσληφθούν από το διαγωνισμό.
Όταν στη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα διατυπώσαμε τη θέση μας για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ο κος Πολάκης και ο κος Ξάνθος, αντέτειναν τη θεσμοθέτηση αυξημένης μοριοδότησης στο διαγωνισμό που θα ακολουθήσει, για να έχουν προβάδισμα οι υπηρετούντες. Τίποτα από όλα αυτά.

Η Διάταξη προβλέπει διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ με το ν.2190/94 χωρίς καμία επιπλέον μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στις ίδιες θέσεις. Ούτε καν το μοντέλο των συμβασιούχων των Δήμων που κατ’ επανάληψη δεσμεύτηκαν ότι θα θεσμοθετήσουν αν και η ΠΟΕΔΗΝ το απορρίπτει κατηγορηματικά, καθότι στους ΟΤΑ που χρησιμοποιήθηκε οδήγησε σε απολύσεις σχεδόν όλων των συμβασιούχων και τώρα βρίσκονται με σκηνές στη πλατεία Κλαυθμώνος.
Στην Διάταξη του άρθρου 16 του εν λόγω νόμου δεν αναφέρεται κουβέντα για το πρώην εργολαβικό Προσωπικό που βρίσκεται στον αέρα, καθότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αθροίζει στο 24μηνο απασχόλησης τις Συμβάσεις Έργου και εργασίας. Μάλιστα σε πολλά Νοσοκομεία έχουν πολλούς μήνες απλήρωτοι οι συνάδελφοι πρώην εργολαβικό Προσωπικό (π.χ. Άρτα κ.α.).

Η Κυβέρνηση με την φιέστα στο Ζάππειο και με τις δηλώσεις της ότι τον Αύγουστο του 2018 θα υπάρχει καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια, προσπαθεί να εξαπατήσει τον Ελληνικό Λαό για μία ακόμη φορά. Οι Εργαζόμενοι και ο Ελληνικός Λαός δεν πείθονται αφού η Κυβέρνηση ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2019-2022 και προβλέπει περικοπή της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου ορίου, με αποτέλεσμα την περαιτέρω φτωχοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας. Το υπερπλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 κα 2,2% μέχρι το 2060 είναι Μνημόνια διαρκείας".

Keywords
Τυχαία Θέματα