Διαμαντόπουλος: Όταν παίζεις στον Άρη αποκτάς ακόμα μεγαλύτερη... μαγκιά

Ο επιθετικός του Άρη, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, μίλησε για όλους και για όλα, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της... επιτυχίας της ανόδου στη Super League.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89.4:

Για την ομάδα του Άρη: «Ήταν δομημένη από την αρχή, ήξερε την περσινή αποτυχία, ήξερε ότι δεν χωράει λάθος. Αν δεν γινόμασταν οικογένεια ξέραμε πως δεν θα πάμε μπροστά, αυτό βγήκε σε όλα τα παιχνίδια και στους

πανηγυρισμούς, ήταν ένας λόγος που μας έδωσε την άνοδo».

Για την δόμηση της φετινής ομάδας του Άρη: «Φτιάχτηκε για την άνοδο αυτήν η ομάδα. Απαρτιζόταν από πολύ μάγκες ποδοσφαιριστές και όταν παίζεις στον Άρη, έχεις και την δύναμη του κόσμου του, αποκτάς ακόμη μεγαλύτερη μαγκιά. Το βγάλαμε σε πολλά παιχνίδια και μας βγήκε σε καλό».

Για τους περισσότερους συμπαίκτες του, τους οποίους γνώριζε από άλλες ομάδες στις οποίες είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν: «Γνωριζόμασταν με τους περισσότερους συμπαίκτες μου, είχα πολλά παιδιά που είχα συνεργαστεί στην Βέροια, τρία-τέσσερα παιδιά από τον Απόλλωνα, είχαμε παιδιά κι από την Σούπερ Λιγκ και παιδιά από ομάδες της Β’ Εθνικής. Ξέρανε όλοι τι θα κάνουν φέτος, η συνταγή ήταν μια, πάθος, δύναμη και μετά το καλό ποδόσφαιρο. Για αυτό δεν ήρθε το καλό ποδόσφαιρο που ήθελε ο κόσμος, κι εμείς θέλαμε να παίξουμε μπάλα, αλλά έπρεπε πρώτα να πετύχουμε τον στόχο μας. Είναι αδύνατο να παιχτεί μεγάλη μπάλα σε αυτήν την κατηγορία».

Για τους καλύτερους αγωνιστικούς χώρους της κατηγορίας: «Κατ’ εμέ η ομάδα μας έκανε τα καλύτερα παιχνίδια σε δυο από τα καλύτερα γήπεδα της Ελλάδας που έπρεπε να κερδίσουμε 0-4 μέσα στην Καλλιθέα και μέσα στον ΟΦΗ που έπρεπε να νικάμε 0-2 στο ημίχρονο και τελικά χάσαμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο όμως».

Για την πρώτη προπόνηση της ομάδας στο Ρύσιο: «Όταν μαζευτήκαμε στο Ρύσιο, είδα την δίψα του κόσμου από την αρχή, την σιγουριά για την ομάδα, κατάλαβα ότι θα έχει θετική ενέργεια όλο τον χρόνο. Κατάλαβα πως θα ανεβούμε κατηγορία από εκείνη την μέρα, από την πρώτη προπόνηση. Το τάκλιν πήγαινε το ένα πίσω από το άλλο, έβγαιναν σπίθες στην ομάδα, μόλις τελείωσε η προπόνηση έλεγα, αυτή η ομάδα βγήκε».

Για το πιο κρίσιμο γκολ της χρονιάς: «Πραγματικά τη δεύτερη αγωνιστική με το γκολ του Μπάμπη του Παυλίδη είπα ότι φέτος είναι η χρονιά μας, φέτος βγήκαμε, τελειώσαμε».

Για το καλύτερό του γκολ μέσα στην σεζόν: «Το καλύτερο γκολ μου ήταν μέσα στον ΑΟΧ Κισσαμικό, αν και ξέραμε ότι στο 90’ θα το βάζαμε, ήταν καλή εκείνη η ισοφάριση νωρίς».

Για τον καλύτερο προσωπικό αντίπαλο που είχε κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος: «Ο καλύτερος στόπερ που έπαιξα, αν εξαιρέσεις τον κακό μου εαυτό, ήταν ο Νίκος ο Ζιαμπάρης στον πρώτο γύρο, που τυχαίνει να είναι και κουμπάρος μου, μου βάφτισε τον γιο, ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος μέσα στην χρονιά».

Για την ομάδα του Άρη το 2010, όταν έπαιξε στον τελευταίο τελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: «Εκείνη η ομάδα ήταν εξαιρετική, είχε χάσει στα σημεία από το σουτ του Λέτο, διαφορετικές εποχές. Εμείς ότι και να γίνει θα βγούμε από εδώ έχοντας δώσει το 100% και θα φύγουμε έχοντας δώσει τα πάντα. Δεν ήταν τυχαίο που τα παίρναμε πολλά ματς στο τέλος, τυχαίο θα ήταν 1-2 φορές αν γινόταν κάτι τέτοιο, αυτό έγινε 5-6».

Για τις δυσκολίες μέσα στην χρονιά: «Είναι πολύ καλό που δεν έχει βγει τίποτα για αυτήν την ομάδα, δυσκολίες υπήρξαν. Θεωρώ ότι ήμασταν 25 ισάξιοι παίκτες, υπήρξαν κι άλλες δυσκολίες μέσα στην χρονιά, φαίνεται εύκολο αλλά δεν ήταν».

Για τον προπονητή του Άρη, Δημήτρη Σπανό: «Ένας προπονητής δεν μπορεί να μην κάνει λάθος, όπως κι εμείς αγωνιζόμαστε και θα κάνουμε λάθος πάσα, λάθος κοντρόλ, αλλά νομίζω επειδή μας το έχει πει πολλές φορές, ότι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για την ομάδα. Ήταν δουλευταράς και τίμιος. Το καλό που είχε ο κόουτς ήταν ότι μας είχε συνέχεια σε εγρήγορση, πολλές φορές νιώθαμε κουρασμένοι, αλλά δεν μας άφησε ποτέ, ήταν σημαντικό για αυτήν την επιτυχία. Όλο τον χρόνο δεν μας άφησε, από την ανάλυση αντιπάλου, από την προπόνηση, δεν μας άφησε».

Για τον Παύλο Μυροφορίδη και τον Θεόδωρο Καρυπίδη: «Με τον κ. Μυροφορίδη είναι η δεύτερη χρονιά που συνεργάστηκα, πάντα έμπαινε ασπίδα και πάντα προλάβαινε καταστάσεις, ποτέ δεν άφηνε να δημιουργηθούν κακές καταστάσεις στα αποδυτήρια. Οι τέσσερις άνοδοι τα λένε όλα. Αυτό που αντικρίσαμε από τον πρόεδρο ήταν το μεγάλο άγχος και η επιθυμία να πετύχει η ομάδα φέτος. Έφερε τον Παύλο στην ομάδα, μας πίστεψε, μας έφερε κι εμάς, είχε δίψα για την ομάδα και έχει μάθει από τα λάθη του νομίζω. Έμαθε από το περσινό λάθος του».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος και τα δυο παιχνίδια με τον ΟΦΗ φέτος: «Έχουν μείνει τρία παιχνίδια, στόχος είναι η εννιά πόντοι και μέσα μου ελπίζω σε μια γκέλα του ΟΦΗ για να πάρουμε την πρωτιά. Ερχόμασταν από το 7/7 κι έρχονται υπό διάλυση, ήταν φοβισμένοι σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, αυτοί ήρθαν να καταστρέψουν το ματς και να πάρουν μισό πόντο και το καταφέρανε. Για το ματς εκεί μέσα, η φάση του Κάσσου, η δική μου κεφαλιά, δεν μπορέσαμε να βάλουμε γκολ και χάσαμε τελικά».

Για την δήλωση του Θόδωρου Καρυπίδη: «Πολύ αληθινή η δήλωσή του και τον τιμά».

Για τα συγχαρητήρια του ΟΦΗ στον Άρη: «Μπράβο τους, αυτές οι δυο ομάδες έλειψαν πάρα πολύ από την Σούπερ Λιγκ».

Για την άνοδο του Άρη και του ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ: «Δίκαια βρισκόμαστε στην Σούπερ Λιγκ και οι δυο ομάδες, εμείς ξεχωρίσαμε από την αρχή, ο ΟΦΗ μετά τον Δεκέμβρη ξεχώρισε επίσης. Το τι έγινε εκεί τον Δεκέμβρη είναι απορίας άξιο, αλλά τους αξίζει συγχαρητήρια, πέρασαν δύσκολα, κάνανε προσθήκες με παίκτες καλούς που είχαν παίξει στο παρελθόν».

Για το αν έχει γίνει φίλαθλος του Άρη: «Το δέσιμο που έχω αποκτήσει με την ομάδα, την αγάπη που έχω νιώσει από τον κόσμο και το ίδιο το σωματείο, έχουν βάλει τον Άρη μέσα στην καρδιά μου».

Για το αν θέλει να σκοράρει στην Τούμπα σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα: «Σαν τρελός. Το περιμένω πως και πως».

Για τα συναισθήματα να παίζεις στον Άρη: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως αισθανόμαστε. Όταν αγωνίζεσαι σε μια ομάδα που δεν έχει τόσο κόσμο διαμαρτύρεσαι γιατί σε κλέβει. 'Οταν παίζεις στον Άρη, διαμαρτύρεσαι για σένα αλλά και για τον κόσμο που έχεις πίσω σου. Με την Καλλιθέα, διαμαρτυρήθηκα τόσο πολύ για πρώτη φορά, του είπα μετά το ματς του διαιτητή "μου κλέβεις το ψωμί μου"».

Για τον κόσμο του Άρη: «Είναι τεράστια δύναμη, νιώθεις ότι σε κάποια σημεία βγάζεις φτερά στα πόδια σου, σου δίνει μεγάλη ώθηση όταν νιώθεις απελπισμένος και απογοητευμένος σου δίνει επιπλέον κίνητρο».

Για τον Βαγγέλη Πλατέλλα: «Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, βοήθησε την ομάδα πάρα πολύ και εκτός γηπέδου μιλάμε πολλές φορές, κάνουμε πολλές πλάκες, είμαστε πολύ καλά».

Για τα πανηγύρια στο λεωφορείο μετά την νίκη στην έδρα της ΑΕ Καραϊασκάκης: «Στο λεωφορείο, θύμισε εκδρομή ο γυρισμός, ήταν στιγμές χαλάρωσης που έπρεπε να χαρούμε».

Για τις συναναστροφές του με τους οπαδούς του Άρη: «Βγαίνω με το παιδί μου και την γυναίκα μου, μας σταματάνε και μας λένε ευχαριστώ. Σκέφτομαι σε μένα λέει ευχαριστώ; Γιατί; Είναι απερίγραπτο συναίσθημα, σου δίνει τόσο μεγάλη χαρά και δύναμη».

Για τους τραυματισμούς του φέτος: «Ταλαιπωρήθηκα πολλές φορές φέτος με τις αμυγδαλές μου, είχα τέσσερις φορές αμυγδαλίτιδα».

Για τον Δημήτρη Ανάκογλου: «Ο Μήτσος ήταν ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς, τον περιμένουμε γρήγορα κοντά μας γιατί είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα».

Για την άμυνα του Άρη φέτος και για το δίδυμο Δεληζήσης-Σόουζα: «Η επίθεση δίνει τις νίκες, η άμυνα τους τίτλους. Θεωρώ ότι είχαμε το καλύτερο δίδυμο της κατηγορίας καθώς κι ο Στέλιος ο Μαραγκός ήταν άτυχος, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά έπεσε σε δυο πολύ καλούς, που δεν μπορούσαν να βγούνε από την ομάδα».

Για το ρόστερ της ομάδας φέτος: «Δεν είχε ένα καθαρό 10ρι η ομάδα φέτος, είχαμε τον Στεφάνοβιτς που το παιδί δεν έπαιξε. Αν η ομάδα είχε έναν Τάτο φέτος, θα είχαμε άλλα 10-15 γκολ».

Για τις σκέψεις του κατά την διάρκεια της σεζόν: «Παικτικά και αγωνιστικά δεν είπα ποτέ ότι ίσως δεν βγούμε. Το μόνο που με έκανε να ανησυχήσω ήταν το ματς με την Καλλιθέα, οι εξωαγωνιστικοί παράγοντες. Σε μια ομάδα μπορεί να μη κάνεις και καλή εμφάνιση, δεν γίνεται πάντα να παίζεις καλά, αλλά τα άσχημα ματς μας ήταν λίγα».

Για το πως είναι να παίζεις στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Είναι το πιο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ελλάδας, μαζί με το «Γ.Καραισκάκης». Η δύναμη και την ώθηση που μπορεί να σε δώσει ο κόσμος, περνάει μέσα σου. Λες ότι ότι και να γίνει εγώ θα κερδίσω. Όσο περνάει η ώρα και υπάρχει λίγη γκρίνια το νιώθεις, νιώθεις μια πίεση, αυτά όμως είναι στο ποδόσφαιρο. Ότι υπάρχει πίεση υπάρχει, αλλά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο αυτά».

Για την επιστροφή του Άρη στην Σούπερ Λιγκ: «Ο Άρης πρέπει να έχει δυναμικό παρών στην Σούπερ Λιγκ, δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι να κάνουμε σπουδαία πράγματα από την μια στιγμή στην άλλη, αλλά η πρώτη χρονιά θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική, να είναι κοντά στις θέσεις Ευρώπης η ομάδα, να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δεν θα θεωρούσα τρομακτική αποτυχία αν δεν βγει του χρόνου στην Ευρώπη ο Άρης. Απλά, πρέπει να μην γίνουνε τρέλες, να μπουν οι βάσεις για την δεύτερη σεζόν στην Σούπερ Λιγκ. Είναι ένα πρωτάθλημα πολύ πιο ποιοτικό αδιαμφισβήτητα, είναι πολλές ομάδες που έχουν καθιερωθεί στην Σούπερ Λιγκ, αλλά είναι μικρομεσαίες, απλά με το απαιτούμενο βάρος και με καλή οικονομική διαχείριση. Αν όχι από του χρόνου ο Άρης θα διακριθεί άμεσα στην Σούπερ Λιγκ».

Για το αν η φετινή ομάδα του Άρη θα μπορούσε να σταθεί στην Σούπερ Λιγκ: «Με πέντε προσθήκες η ομάδα θα μπορούσε να έχει αξιοπρεπέστατη παρουσία. Αυτοί οι παίκτες όλοι κρίθηκαν στην Φούτμπολ Λιγκ, οι περισσότεροι θα είναι πολύ καλύτεροι εκεί».

Για τις «μονομαχίες» του με τους αντιπάλους στην Β’ Εθνική: «Στην Β’ Εθνική πας να πάρεις κοντρόλ και έρχονται τρεις από πίσω σου, ο ένας σε βαράει στον αυχένα, ο άλλος στην γάμπα».

Για τον Εργοτέλη και τον Τάκη Γκώνια: «Αν ήταν άλλος πρόεδρος, δεν ήταν ξένος, θα έφευγε από την 4η αγωνιστική, αλλά αυτός ο άνθρωπος ρίσκαρε κι έκανε κάτι εντυπωσιακό».

Για το ενδεχόμενο της Ευρώπης με τον Άρη: «Είναι τεράστιο κίνητρο, είναι όνειρο ζωής το να παίξεις στην Ευρώπη με τον Άρη τα λέει όλα, ειδικά μετά από τόσες ταλαιπωρημένες χρονιές».

Για την σχέση του με τους δημοσιογράφους και τα media: «Όταν είσαι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης, είχαμε μια τυπική σχέση με όλους τους δημοσιογράφους του Άρη, δεν με ταλαιπώρησαν ποτέ».

Για την οικογένειά του: «Πολύ αγωνία. Είναι τα στηρίγματά μου, με καταλαβαίνουν και με βοηθάνε να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο. Με ξεκουράζουν. Η οικογένεια, η μητέρα μου, ο πατέρας μου, ο αδερφός μου, είναι τρία άτομα, μαζί με την γυναίκα μου, δεν άφησαν ούτε ένα γήπεδο χωρίς να έρθουν».

Για τον μεγαλύτερο αδερφό του: «Συζητάμε καθημερινά, πάντα προσπαθούσε να μου φτιάχνει την ψυχολογία, πάντα προσπαθούσε να μου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, είναι ένα από τα μυστικά μου για φέτος».

Για τις συναναστροφές του με τους συμπαίκτες του: «Έχουμε πιει αμέτρητους καφέδες με τα όλα τα παιδιά. Ο Κενάν Μπαργκάν είναι από τα πιο μεγάλα πειραχτήρια, το μεγαλύτερο πειραχτήρι για την ακρίβεια».

Για τον Ντάρσι Νέτο: «Πολύ καλός, μετρημένος, δεν ενοχλεί κανέναν, σέβεται τον εαυτό του και είναι πολύ κλειστός. Εγώ και μέσα στην χρονιά έβλεπα βιντεάκια του, είναι μεγάλο ταλέντο, φοβερή μορφή».

Για τις καλαμίδες του, στις οποίες έχει φωτογραφίες της οικογένειάς του: «Στις καλαμίδες έχω μια φωτογραφία που έχω τον γιο μου και στην άλλη είναι η γυναίκα μου, ο γιος μου κι εγώ μαζί. Τις έβαλα πριν το ματς με τον Παναιγιάλειο και νομίζω δεν θα ξαναβγούν ποτέ».

Για την μεταγραφή του στον Άρη: «Είναι η καλύτερη επιλογή που έχω κάνει από τότε που ξεκίνησα το ποδόσφαιρο».

Για τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές: «Είναι η ευκαιρία η ομάδα να βγάλει περισσότερο θέαμα, περισσότερα γκολ κι ελπίζω να τερματίσουμε και στην πρώτη θέση».

Για τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ: «Η Λίβερπουλ είναι εξαιρετική και θέλω να περάσει, είναι πιο συμπαθής ομάδα, ενώ στο άλλο το ζευγάρι πίστευα θα προκριθεί η Μπάγερν, το αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόκριση εκεί. Η Ρόμα το έκανε με την Μπαρτσελόνα, μια φορά γίνονται αυτά. Θα είναι υποψιασμένη η Λίβερπουλ, δεν θα πέσει στην παγίδα που έπεσε η Μπαρτσελόνα νωρίτερα μέσα στην χρονιά».

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη: «Θέλω να τους ευχαριστήσω για την στήριξη όλη τη χρονιά, η τοποθέτηση της ΠΑΕ που γράφει "τα χρόνια της υπομονής τελείωσαν" είναι πραγματικότητα, ας κάνουν υπομονή και τα καλύτερα έρχονται»

Keywords
super league, super, league, arena, βεροια, ελλαδα, οφη, γκολ, αοχ, εμφάνιση, αρης, βασεις, media, κινηση στους δρομους, παναθηναικος, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, ψωμι συνταγη, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, super league, γηπεδα, γυναικα, εδρα, εθνικη, μητερα, μπαρτσελονα, ονειρο, οφη, παιχνιδια, πιεση, φωτογραφιες, φωτογραφια, ψυχολογια, ψωμι, ωθηση, ωρα, αγαπη, αγχος, αγωνια, εξαιρεσεις, αξιζει, αμυνα, αμυγδαλες, ανθρωπος, αοχ, απλα, ασπιδα, αυτοπεποιθηση, γκολ, γινει, γινεται, γινονται, γηπεδο, δυναμη, διψα, δηλωση, δικη, δωσει, διδυμο, δυναμικο, εγινε, εγρηγορση, ευκαιρια, ευκολο, ειπε, υπαρχει, ενεργεια, εμφάνιση, εποχες, επρεπε, επιτυχια, επιθυμια, ερχονται, ευρωπη, ζωης, ιδιο, η δικη, υπομονη, θετικη ενεργεια, λιβερπουλ, θυμισε, ημιχρονο, λαθη, λαθος, λεωφορειο, λετο, μπορειτε, μυστικα, νικη, ομαδα, παντα, οικογενεια, ολα τα παιχνιδια, παιδι, παιδια, παθος, παμε, ποδοσφαιρο, πηγαινε, ρομα, ρυσιο, σεζον, συνεχεια, συγχαρητηρια, σκεψεις, συνταγη, σοουζα, σουπερ, σωματειο, τρια, φτερα, φορα, χαρα, αδυνατο, arena, ατυχος, super, δημητρης, εκδρομη, για σενα, καρδια, ξενος, league, media, μεινει, μια φορα, μπροστα, νιωθεις, ομαδες, παιχνιδι, ποδια, τουμπα, τρελος, θελω να, θεσεις, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα