Διάλεξη με θέμα την ασφαλή άθληση για μικρούς και μεγάλους από το ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ

Στο πλαίσιο του PASTER EVOLUTION του Τομέα Υγείας του Ομίλου ΠΑΣΤΕΡ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/3 ομιλία του ειδικού καρδιολόγου Παίδων & Ενηλίκων κ. Διαμαντή Γκολιδάκη, Διδάκτορα Ιατρικής, με θέμα: ¨ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ».

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η άσκηση και η διατροφή είναι οι δύο πυλώνες της υγείας και της μακροζωίας” επισήμανε o κ. Διαμαντής Γκολιδάκης.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ότι, η χρόνια και συστηματική άθληση είναι από τους βασικότερους παράγοντες προστασίας του

καρδιαγγειακού συστήματος κ προφυλάσσει από την «μάστιγα» των ανεπτυγμένων χωρών, την αθηροσκλήρυνση και τις επιπλοκές της (στεφανιαία νόσος, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια).

Τόνισε πως αυτό επιτυγχάνεται με την άθληση, η οποία τροποποιεί προς το καλύτερο όλους σχεδόν τους παράγοντες κινδύνου, ήτοι μειώνει τα λιπίδια του ορού, την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την ανοχή στην γλυκόζη, μειώνει το stress, ενώ αναμφισβήτητη είναι η ωφελιμότητα της στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Επισήμανε την αναγκαιότητα του ιατρικού ελέγχου για κάποιον, που θέλει να αθληθεί συστηματικά και περιλαμβάνει: την λήψη ιστορικού (ατομικό, οικογενειακό, παράγοντες κινδύνου, λήψη φαρμάκων), την κλινική εξέταση (έλεγχος για φυσήματα ή άλλα ύποπτα σημεία) και ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα .

Keywords
Τυχαία Θέματα