ΔΕΘ: Ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας και του κρασιού από σήμερα στις εκθέσεις Detrop και Oenos

Tην ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στις γαστρονομικές τάσεις και να γνωρίσουν την γευστική διαδρομή του κρασιού θα έχουν από σήμερα οι επισκέπτες των εκθέσεων Detrop και Oenos, που έρχονται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι δύο εκθέσεις ανοίγουν τις πύλες τους για το κοινό σήμερα Σάββατο 2 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 4 Μαρτίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 19:00.
Παράλληλα, αυτή την περίοδο η ΔΕΘ

«τρέχει» άλλες δύο εκθέσεις, την Agrothessaly, η οποία ξεκινά αύριο, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Μαρτίου. Την Παρασκευή 1 Μαρτίου εγκαινιάζεται στην Αθήνα η Athens International Jewellery Show, η γνωστή Ελλήνων Κόσμημα, που θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 4 Μαρτίου. Το Σάββατο επίσης εγκαινιάζεται στην Αθήνα η έκθεση επίπλου και διακόσμησης Furnidec/ The Interior Show.

To «δίδυμο» των Detrop -Oenos συγκεντρώνει φέτος 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από όλη την Ελλάδα και από την Ιταλία, Ινδία, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Κύπρο και Γερμανία. Παρούσες στην έκθεση είναι οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας. Περίπου 200 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές - εμπορικοί επισκέπτες επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στις εκθέσεις Detrop-Oenos. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και ομαδικές συμμετοχές από την ΠΓΔΜ και από την Βουλγαρία καθώς και από 25 άλλες χώρες και πιο συγκεκριμένα από Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρο, Τσεχία, Αίγυπτο Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανο, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ.

Παράλληλες εκδηλώσεις

- Tastes’ Discovery Area - Food Bars: Ένας νέος χώρος εστίασης θα περιμένει τους επισκέπτες για πρώτη φορά στο περίπτερο 13. Με προσέγγιση street food θα προσφέρονται τα προϊόντα όλων των εκθετών της Detroit 2019. Τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα θα συνδυαστούν με πρωτότυπους τρόπους και μέσα από επαγγελματικές παρασκευές θα προσφέρονται στους επισκέπτες σε 6 ξεχωριστά food bars. Οι συμμετέχοντες (συνολικά 500 άτομα) θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν μέσα από 10 προκαθορισμένα γεύματα και’ όλη τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης και θα γευτούν μοναδικές δημιουργίες. Παράλληλα με τα τρία γεύματα θα πραγματοποιείται παρουσίαση όλων των εταιρειών και των ιδιαίτερων προϊόντων τους. Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον μανιταρογύρο, όπως σημείωσε η Σύλβια – Ιωάννα Κουμεντάκη από την Chef Stories.

- Wine Pairing Discovery Zone: Στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα πραγματοποιηθούν οι γευστικές διαδρομές του κρασιού για τη Detrop Oenos 2019. Όλοι οι εκθέτες από τους κλάδους του κρασιού, των τυροκομικών καθώς και συνοδευτικών προϊόντων: αρτύματα, αλείμματα, ελιές, αποξηραμένα φρούτα κ.α. θα παρουσιαστούν στο Cheese & Wine bar. Μέσα από 11 ωριαίες εκδηλώσεις, εξειδικευμένοι επαγγελματίες θα συστήσουν στους 300 συμμετέχοντες (μετά από κράτηση) τις διαφορετικές ετικέτες, με τον κατάλληλο συνδυασμό από τυριά και συνοδευτικά, αναδεικνύοντας τη μαγεία του σωστού pairing.

- Τastes’ Discovery Workshop: Μια ακόμη εκδήλωση γνωριμίας των ελληνικών προϊόντων των παραγωγών της Detrop 2019 με το κοινό, διαδραστική και ξεχωριστή. Διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας παρουσιάζουν 4 ενότητες: Τσάι, ροφήματα, καφές, μπύρα, λάδι και πραγματοποιούν masterclasses με συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων στο περίπτερο 14.

- 1ο Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο τροφίμων-ποτών, που διοργανώνεται από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo.
-Επιδείξεις της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών, με δημιουργίες -μεταξύ άλλων- οστεογλυπτικής και κρεογλυπτικής και γευστικές δοκιμές
-11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στις 1-4 Μαρτίου στο Περίπτερο 16
-Τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο», που διοργανώνει το ΕΝΑ Channel σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας.

Εκτός από τις παραπάνω εκδηλώσεις, έως τις 6 Μαρτίου η Detrop-Oenos «βγαίνει» στην πόλη και προτείνει εκδηλώσεις σε wine bars/restaurants της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Win

Keywords
Τυχαία Θέματα