"Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη": Έκθεση ζωγραφικής στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά της έμφυλης βίας

Στο πλαίσιο των 16 Ημερών Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας, η UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με έργα τέχνης που προέρχονται από παδιά και ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες. Η έκθεση διοργανώνεται στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας της UNICEF

με την Γ.Γ.Ι.Φ. καθώς και στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας της UNICEF με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι δημιουργίες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων προσφύγων και μεταναστών, ηλικίας 12 εώς 66 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέματα: “No Means No”, “It’s not your fault, it’s not ok”, “Some secrets should never be kept”, “Your body belongs to you”, “Violence is not ok”, “You are not the only one, you are not alone”.

Επιλεγμένα έργα θα χρησιμοποιηθούν σε ευρύτερη καμπάνια της UNICEF και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στα πλαίσια των 16 Ημερών Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού καθώς και των προσφυγικών πληθυσμών, σχετικά με θέματα έμφυλης βίας.

Τα εγκάινια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, στις 15:00, στο Φουαγιέ του Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως και την Πεμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, καθημερινά από τις 9.00 έως τις 21.00.

Η έκθεση χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και από την Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG-ECHO).

Keywords
Τυχαία Θέματα