Δεκτό από την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση του ΚΕΟΔΔΥΠ του ΑΠΘ

Δεκτό, κατά πλειοψηφία, έγινε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την αναβάθμιση του Κέντρου Ολοκληρωμένης και Διεπιστημονικής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων (ΚΕΟΔΔΥΠ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παίρνοντας έτσι τον δρόμο προς την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το ΚΕΟΔΔΥΠ θα αναγνωριστεί ως Κέντρο Κατηγορίας 2 από την UNESCO,

μπαίνοντας έτσι στο παγκόσμιο δίκτυο του Οργανισμού.

«Το Κέντρο λειτουργεί από το 2011, με απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ», όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Φωτάκης και συμπλήρωσε ότι η βασική αλλαγή που επέρχεται, είναι η πρόσθεση ενός μέλος της UNESCO στη διοίκηση του Κέντρου, καθώς επίσης και ότι το προσωπικό του ήδη υπάρχει και χρηματοδοτείται και θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται από πόρους του πανεπιστημίου.

«Θα είναι ένα από τα 36 (τριάντα έξι) τέτοια κέντρα της UNESCO, που λειτουργούν παγκοσμίως», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μετά τη λήξη της συνεδρίασης. «Αναβαθμίζεται το ΚΕΟΔΔΥΠ και του δίνεται η διάσταση ενός διεθνούς οργανισμού. Θα έχει πλέον μεγαλύτερη δυνατότητα για να τρέξουν ερευνητικά προγράμματα και να υπάρξουν διασυνοριακές συνεργασίες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα