Δεύτερο βήμα πρόκρισης για το Μεξικό που νίκησε τη Νότια Κορέα (VIDEO)

Μετά την μεγάλη νίκη-έκπληξη επί της Γερμανίας, το Μεξικό επικράτησε και της Νότιας Κορέας με 2-1 και με το "δύο στα δύο" στον 6ο όμιλο έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης.

Οι Κορεάτες αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης γνωρίζοντας την δεύτερη ήττα τους, ενώ οι Μεξικανοί χρειάζονται πλέον έναν βαθμό στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Σουηδία. Βέβαια, μπορεί να μην τους είναι... απαραίτητη η ισοπαλία και να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης ακόμη και με ήττα.

Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αποψινό (21:00) αποτέλεσμα του αγώνα Γερμανία-Σουηδία

και φυσικά από το αποτέλεσμα των Γερμανών απέναντι στη Νότια Κορέα για την τελευταία αγωνιστική. Εάν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές δεν κερδίσουν σήμερα, το Μεξικό θα περάσει στους "16". Εάν νικήσουν θα πιάσουν την Σουηδία στους 3 βαθμούς και στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής θα διεκδικούν την πρόκριση και οι τρεις αυτές ομάδες, με το Μεξικό που έχει 6 βαθμούς να αντιμετωπίζει την Σουηδία, θέλοντας έστω τον βαθμό της ισοπαλίας για να εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου.

Στο σημερινό ματς που έγινε στο Ροστόφ, το Μεξικό άνοιξε το σκορ με πέναλτι (υποδείχτηκε χωρίς χρήση VAR) που εκτέλεσε εύστοχα ο Βέλα στο 26ο λεπτό. Στο 66΄ ο Τσιτσαρίτο Ερνάντες με ωραία προσποίηση και άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, γράφοντας ιστορία.

Με 4 γκολ έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του Μεξικό σε Μουντιάλ, ενώ παράλληλα, αυτό ήταν το 50ο γκολ του σε 104 ματς στην εθνική ομάδα της χώρας του και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Μεξικό που φτάνει τα 50 τέρματα.

Στα τελευταία λεπτά η Κορέα ανέβασε τον ρυθμό της και έψαξε το γκολ το οποίο ήρθε στο 92ο λεπτό με τον επιθετικό της Τότεναμ, Σον να κάνει εκπληκτικό σουτ και να γράφει το τελικό 2-1. Έτσι η ομάδα του Σιν Ταε Γιόνγκ έμεινε χωρίς νίκη για όγδοο παιχνίδι σε Μουντιάλ μετά τη νίκη επί της Εθνικής Ελλάδος (2-0) στα γήπεδα της Αφρικής.

Συνθέσεις:

Νότια Κορέα (Σιν Ταε Γιόνγκ): Τζο, Λι, Τζανγκ, Κιμ, Μινγού Κιμ (84' Χονγκ), Τζου (64' Λι), Κι, Μουν (77' Τζουνγκ), Χιάνγκ, Λι, Σον

Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Μορένο, Ερέρα, Άλβαρες, Λαγιούν, Γκουαρδάδο (68' Μάρκες), Γκαγιάρδο, Κάρλος Βέλα (77' Ντος Σάντος), Λοσάνο (71' Κορόνα), Ερνάντες

Keywords
Τυχαία Θέματα