ΔΑΣ: Τα "νόμιμα πολιτικά σκάνδαλα" συνεχίζονται και από τη διοίκηση Ζέρβα

Για «νόμιμα πολιτικά σκάνδαλα» στον δήμο Θεσσαλονίκης, επί της νέας διοίκησης του δήμου, κάνει λόγο η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία- οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον δήμο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΣ, «με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δ. Θεσ/νίκης στις 18/12, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκ νέου παραχώρηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου του δήμου-συντήρηση και επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων-σε

ιδιωτικές εταιρίες».

Όπως τονίζει η ΔΑΣ, η διακήρυξη του διαγωνισμού αναρτήθηκε στη «διαύγεια» στις 27/12. Ο διαγωνισμός είναι ύψους 4.115.560 ευρώ και η ανάθεση εργασιών θα διαρκέσει για δύο χρόνια.

Οι ημερομηνίες κατάθεσης των προσφορών είναι από 30/12 έως 31/1 και η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 6/2/2020».

Η ΔΑΣ υποστηρίζει πως «η διοίκηση Ζέρβα συνεχίζει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών παρά τις, υποκριτικές από ότι αποδεικνύεται, δηλώσεις τους ότι είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου. «Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι η διοίκηση Ζέρβα αρνήθηκε να στηρίξει ψήφισμα των εργαζομένων στο δημοτικό συμβούλιο ενάντια στο άρθρο 178 του πολυνόμου της κυβέρνησης, άρθρο που κάνει πιο εύκολη την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων» σημειώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον δήμο.

Η ΔΑΣ κάνει λόγο για συνειδητή υποβάθμιση του μηχανουργείου, στο οποίο εργάζονται πάνω από 60 εργατοτεχνίτες όλων των ειδικοτήτων.

«Το κόλπο για να κερδίζουν εκατομμύρια οι επιχειρηματίες είναι γνωστό από τη διοίκηση Μπουτάρη και το συνεχίζει ο Ζέρβας. Δεν προμηθεύεται το μηχανουργείο ανταλλακτικά, εργαλεία, μηχανήματα που είναι απαραίτητα για την συντήρηση και επισκευή των οχημάτων από τους εργαζόμενους του δήμου, καλούνται οι ιδιωτικές εταιρίες να «σώσουν» την κατάσταση, με το αζημίωτο βέβαια. Οι εργαζόμενοι του μηχανουργείου έχουν αποδείξει ότι η συντήρηση και η επισκευή των οχημάτων και καλύτερη και φθηνότερη θα είναι αν γίνει με μέσα του δήμου. Μια ματιά στη διακήρυξη του διαγωνισμού και την κοστολόγηση των εργασιών που γίνεται για τις ιδιωτικές εταιρίες το αποδεικνύει.
Η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου είναι ένα από τα νόμιμα πολιτικά σκάνδαλα τους, που βασίζεται στους νόμους και την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Πολιτική είναι η απόφαση της διοίκησης Ζέρβα να συνεχίσει την ιδιωτικοποίηση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα