Δ. Τζανακόπουλος: Στόχος είναι να ολοκληρωθεί τάχιστα η τρίτη αξιολόγηση

Την εκτίμηση πως η εικόνα της χώρας βελτιώνεται και πως διαμορφώνεται ένα θετικό μομέντουμ το οποίο ενισχύει της προοπτικές και αναπτυξιακές της δυνατότητες εξέφρασε ο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε, στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν και οι διαπραγματεύσεις που αφορούν την τρίτη αξιολόγηση, με τις συζητήσεις να ξεκινούν, όπως ανέφερε, μετά τα μέσα του Οκτωβρίου.

"Στόχος είναι μέσα στο Νοέμβριο να έχει κλείσει η πλειονότητα των ζητημάτων, ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα η

τρίτη αξιολόγηση", τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την οικολογική ρύπανση στον Σαρωνικό ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι η απορρύπανση προχωρά ταχύτατα στη βάση του μέγιστου δυνατού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων αρχών.

"Η διαρροή έχει περιοριστεί κατά 99% και το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζει την πιθανότητα εξάπλωσής της", υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι εντός των επόμενων 30 ημερών, θα έχει ολοκληρωθεί η απορρύπανση της θάλασσας.

"Θα προχωρήσουμε σε εξονυχιστικούς ελέγχους και θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα και όλη την αυστηρότητα ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους" υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα