Δ. Θεσσαλονίκης: Πρόστιμα από σήμερα για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Ε' Κοινότητα - "Την πληρώνουν" οι μόνιμοι κάτοικοι!

Ξεκίνησε από σήμερα η επιβολή προστίμων στο πλαίσιο της εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, στην Ε' Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τους οδηγούς περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς αρκετοί είδα στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους τα ροζ χαρτάκια της Δημοτικής Αστυνομίας! Μπορεί από τις προηγούμενες ημέρες να είχαν τοποθετηθεί οι σχετικές επισημάνσεις και οι κορδέλες, ωστόσο, πολλοί δεν είχαν προσέξει

την προειδοποίηση και τελικά... έλαβαν κλήσεις!

Η εφαρμογή του μέτρου αρχίζει πιλοτικά από τις λευκές θέσεις των επισκεπτών στους εξής δρόμους: Λ. Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου και Ναπολέωντος Ζέρβα. Από το πρωί, δημοτικοί αστυνομικοί "οργώνουν" τις συγκεκριμένες οδούς και βεβαιώνουν τις σχετικές παραβάσεις σε όσους σταθμεύουν στις λευκές θέσεις χωρίς να έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο αντίτιμο των 1,7 ευρώ/ώρα. Το πρόστιμο ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ και το μέγιστο επιτρεπόμενο διάστημα στάθμευσης είναι οι τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου, ο έλεγχος από τη Δημοτική Αστυνομία είχε ξεκινήσει από την έναρξη του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, ωστόσο ήταν σταδιακός.Όπως διευκρίνισε, ο έλεγχος αρχικά αφορούσε τις παράνομες σταθμεύσεις, δηλαδή σταθμεύσεις σε πεζοδρόμια ή το γνωστό διπλοπαρκάρισμα και πλέον από σήμερα επεκτείνεται στον έλεγχο των νόμιμων σταθμεύσεων, δηλαδή των θέσεων με τη λευκή διαγράμμιση.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η εφαρμογή του συστήματος θα περιοριστεί στις λευκές θέσεις έως ότου ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί προς έγκριση για το σήμα μόνιμου κατοίκου. Μέχρι να καταφέρει η υπηρεσία να αξιολογήσει τις χιλιάδες αιτήσεις για την πολυπόθητη κάρτα, η δημοτική αστυνομία και λόγω της υποστελέχωσής της, θα περιορίσει τον έλεγχο στις θέσεις των επισκεπτών και δεν θα τον επεκτείνει στις μπλε θέσεις που βρίσκονται στους μικρότερους κάθετους δρόμους της Ε' Κοινότητας.

Τί σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι ο επισκέπτης που δεν δικαιούται δωρεάν πάρκινγκ, θα αναζητά μια θέση στους χώρους με μπλε διαγράμμιση για να μη πληρώσει και ο μόνοιμος κάτοικος που ενδεχομένως να αναγκαστεί να αφήσει το ΙΧ σε λευκή θέση, θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Παρά τις προειδοποιήσεις και από την ίδια τη Δημοτική Αστυνομία ότι το σύστημα δεν μπορεί να εφαρμοστεί πριν επιστρέψουν στην υπηρεσία οι αστυνομικοί που είχαν μετακινηθεί στα σωφρονιστικά ιδρύματα, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να προχωρήσει και απ' ότι φαίνεται, μέχρι την πλήρη εφαρμογή, αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι!

Keywords
Τυχαία Θέματα