Δ. Θεσσαλονίκης: Οι θέσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό

Την ευκαιρία να τοποθετηθούν για το ζήτημα της απόσπασης των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης είχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

κατά την ειδική συνεδρίαση του οργάνου.

Υπέρ της παραμονής κατά χώρα των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, τάχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Σπύρος Βούγιας. Όπως τόνισε, η πόλη δεν μπορεί να αντέξει μέχρι το 2023-2024 άλλες λαμαρίνες, ενώ πρότεινε στην Αττικό Μετρό να ανασταλεί η κατασκευή του σταθμού του Μετρό στη Βενιζέλου.

«Το άλλοθι έχει ονοματεπώνυμο. Πρέπει ενωμένοι με σεβασμό στην ιστορία της πόλης, να απομακρυνθούμε από το νέο διχασμό», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Τα αρχαία δεν πρέπει να φύγουν από εκεί όχι για λόγους ιδεοληψίας. Θέλουμε να γίνει το συντομότερο δυνατό με σεβασμό στις ανάγκες των πολιτών. Δεν μπορούμε να παζαρεύουμε την ιστορία της πόλης», σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Ανάποδα», Αντώνης Γαζάκης.

Υπέρ της παραμονής των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου τάχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς, σημειώνοντας πως είναι λάθος να πολώνεται πολιτικά το κλίμα, αγνοώντας τους ανθρώπους που επλήγησαν από το μετρό αλλά και από την κρίση.

Να υψώσει ανάστημα και να μην συνεχίσει την αντικοινωνική πολιτική της προηγούμενης διοίκησης, όπως την χαρακτήρισε, για μια πόλη χωρίς υποδομές, κάλεσε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη», Γιάννης Νασιούλας.

«Μόνο μέλημα μας τι κάνανε οι κυβερνήσεις. Δεν κάνανε απολύτως τίποτα. Ουσιαστικά η πόλη δεν έχει μετρό δεν έχει συγκοινωνίες», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «ΘεσσαλοΝίκη των πολιτών», Βασίλης Μωυσίδης.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση και συνθήματα στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης για το Μετρό (VIDEO)

Ζέρβας για Μετρό: Δεν μπορεί η πόλη να παραμείνει εσαεί ενα απέραντο εργοτάξιο

Αρχαιολόγοι για Βενιζέλου: ΣτΕ και απεργία διαρκείας κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων

Ταχιάος: Είστε τρολ - Νοτοπούλου: Λέτε ασύστολα ψέματα

Κ. Νοτοπούλου για μετρό: Δεν αντέχετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωνε το έργο και επουλώνει τις πληγές της πόλης

Keywords
Τυχαία Θέματα