Δ. Θεσσαλονίκης- Συνεχίζεται η "μάχη" με το χιόνι στα στενά- "Καθαρίστε τα πεζοδρόμια" λέει η διοίκηση

Στους μικρότερους δρόμους και τα στενά, στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται η μάχη των συνεργείων του κεντρικού δήμου για μια λειτουργική πόλη, μετά τη διήμερη πυκνή χιονόπτωση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι έξι μικρές αλατιέρες που έχει στη διάθεσή του ο δήμος συνεχίζουν να επιχειρούν για να καθαρίσουν τα δρομάκια στις έξι δημοτικές κοινότητες, με έμφαση στην Άνω Πόλη, τις 40 Εκκλησιές, την Τριανδρία και την Άνω Τούμπα, που αποτελούν τα δυσκολότερα σημεία.

«Τα συνεργεία εργάστηκαν όλη

τη νύχτα και συνεχίzουν και το πρωί. Οι μικρές αλατιέρες επιχειρούν στα μικρότερα δρομάκια και των έξι δημοτικών κοινοτήτων και ρίχνουν συνεχώς αλάτι. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η θερμοκρασία έφτασε τους -5 και το ίδιο θα συμβεί και σήμερα το βράδυ, γι’ αυτό προσπαθούμε να καθαρίσουμε όλους τους δρόμους” ανέφερε στο Thestival ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς.

Οι κεντρικοί δρόμοι ήταν από χτες ανοιχτοί και παραμένουν και σήμερα, ωστόσο, ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς κανένα πεζοδρόμιο δεν έχει καθαριστεί, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, το χιόνι να έχει μετατραπεί σε πάγο. «Ο δήμος δεν θα καθαρίσει τα πεζοδρόμια. Θα έπρεπε να έχουμε το 10πλάσιο προσωπικό. Συνεργεία έχουν αφήσει αλάτι σε ενορίες, σχολεία, εκκλησίες, καθώς και στις εποπτείες καθαριότητας, στις δημοτικές κοινότητες. Μπορούν οι δημότες να προμηθεύονται από εκεί και να καθαρίσουν και οι ίδιοι τα πεζοδρόμια μπροστά από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους» πρόσθεσε ο κ. Ψαρράς.

Δείτε εικόνες από την περιοχή της ΧΑΝΘ:

Δείτε εικόνες από την Εγνατία, την Αριστοτέλους και την οδό Μηροπόλεως:

Keywords
Τυχαία Θέματα