Δ. Παπαδημητρίου: Δύσκολο να αναλύσει κανείς τα κίνητρα της Eldorado

Στην απόφαση της εταιρείας Eldorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, προσερχόμενος του πρώτου γραφείου ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

"Για το θέμα της Eldorado το κατάλληλο που έχει να κάνει είναι να το βάλει στη Διαιτησία", τόνισε αρχικά ο κ. Παπαδημητρίου και πρόσθεσε πως "τα κίνητρα της Eldorado είναι δύσκολα να τα αναλύσεις κανείς. Το πρώτο θέμα που έχει η επιχείρηση είναι η κερδοφορία και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να παρακάμψουν τους νόμους".

Ο υπουργός υποστήριξε πως οι διαδικασίες, που ζητά η καναδική εταιρεία να επιταχυνθούν από πλευράς του κράτους δεν μπορούν να γίνουν ευκολότερες.

"Για κάποιον τρόπο νομίζουν ότι οι διαδικασίες μπορεί να γίνουν πιο εύκολες, ενώ στην πραγματικότητα το περιβάλλον είναι πολύ σοβαρό θέμα", ανάφερε ο ίδιος.

"Τα ζητήματα λύνονται με συνεννόηση και επί του εδάφους. Το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος είναι μείζον θέμα. Η Χαλκιδική μας ζει από τον πρωτογενή τομέα. Δεν θα γίνουν όλα θυσία στον μολόχ του κέρδους", σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα