Δ. Νεάπολης-Συκεών: Ξεκινούν οι αιτήσεις για την εγγραφή των παιδιών στα θερινά τμήματα ΚΔΑΠ

Δημιουργική Απασχόληση παιδιών και τους θερινούς μήνες, και μάλιστα χωρίς να χάνεται χρόνος, αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων, προσφέρει και για το φετινό καλοκαίρι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, λειτουργώντας τα θερινά τμήματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης 2017 θα πραγματοποιηθεί από τις 16 Ιουνίου

έως και τις 31 Αυγούστου και αφορά παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, ενώ οι εγγραφές θα γίνονται από την Πέμπτη 1 Ιουνίου έως και Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν όσες και όποιες μέρες επιθυμούν και για όσο διάστημα εξυπηρετεί τους γονείς. Το καθημερινό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο και περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση, εικαστικά, γυμναστική, ομαδικές δραστηριότητες, θέατρο, Η/Υ και μουσική.

Να σημειωθεί ότι συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν για τους δικαιούχους του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» στο οποίο ο δήμος συμμετέχει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Μπορούν, όμως, να συμμετάσχουν και παιδιά δημοτών ή κατοίκων που δεν είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα αυτό, καταβάλλοντας ένα συμβολικό ποσό.

«Ο δήμος μας, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις πρακτικές ανάγκες της εργαζόμενης και χτυπημένης από την κρίση οικογένειας, θέλοντας να είναι χρήσιμος και αποτελεσματικός, δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους γονείς να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους ευκαιρίες για θερινή δημιουργική απασχόληση στην πόλη με πολλές καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες και επιμορφωτικά προγράμματα», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, προσκαλώντας όλα τα παιδιά και διαβεβαιώνοντας τους γονείς ότι θα είναι προστατευμένα και χαρούμενα.

«Ο στόχος μας είναι διπλός», τονίζει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης, «από τη μία μεριά, να δώσουμε μια ουσιαστική λύση στους εργαζόμενους γονείς που προβληματίζονται για τη φύλαξη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, και από την άλλη να απασχολήσουμε τα παιδιά με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ποικίλα προγράμματα».

Τμήματα και εγγραφές

Τα σχολεία που μετέχουν στο πρόγραμμα θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 7:30 το πρωί έως και τις 4:30 το απόγευμα. Αυτά είναι:

Για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Συκεών και Αγίου Παύλου:

2ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών (Οδ. Φωκά 17-Ναούσης, Συκιές)

Για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης:

7o Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης /Κωνσταντινίδη (Κων. Καραμανλή 31, Νεάπολη)

Για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων:

2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων (Τριών Ιεραρχών 5, Πεύκα)

Για την εγγραφή των παιδιών τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

Για τους δικαιούχους του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» ιατρική βεβαίωση,Εφόσον δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, αλλά είναι δημότες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ιατρική βεβαίωση και πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης,Εφόσον δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, αλλά είναι κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ιατρική βεβαίωση και λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ), ή εκκαθαριστικό ή επικυρωμένο συμβόλαιο κατοικίας στο όνομα του γονέα, από τα οποία να προκύπτει η μόνιμη κατοικία.

Το πιο δυνατό χειροκρότημα

Στο μεταξύ, με τον πιο θεαματικό και δημιουργικό τρόπο συνεχίζουν να αποχαιρετούν τη σχολική χρονιά που έφτασε στο τέλος της οι μικροί μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του δήμου, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό και παρουσιάζοντας σε γονείς, δασκάλους και κοινό όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Καλλιτεχνικές επιδείξεις, χορός, θέατρο, αθλητισμός και ποικίλες άλλες δραστηριότητες ξεκίνησαν ήδη να παρουσιάζονται σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών από την προηγούμενη Τετάρτη 24 Μαΐου έως και την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 - 7:30 μ.μ.

Βραδιά Χορού των τμημάτων ΚΔΑΠ της Σχολής Χορού της Δ.Ε. Νεάπολης στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου & Μεγάρων, Συκιές)

Τρίτη 30 Μαΐου 2017 – 6μ.μ.

Γιορτή ΚΔΑΠ, 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων και Εγκαίνια Εικαστικών Τμημάτων Πεύκων στο 2ο Δημ. Σχολείο Πεύκων (Τριών Ιεραρχών 5, Πεύκα)

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 - 7:30 μ.μ.

Γιορτή Αθλητικών Τμημάτων ΚΔΑΠ και Μαζικού Αθλητισμού Δ.Ε. Συκεών και Αγ. Παύλου στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών (Καρόλου Κουν 13, Συκιές)

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 – 6 μ.μ.

Γιορτή ΚΔΑΠ, 7ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης και Εγκαίνια Έκθεσης στο Εικαστικό Εργαστήρι «Ήλιος» (Λαγκαδά 120 & Κομνηνού, Νεάπολη)

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 – 7 μ.μ.

Γιορτή ΚΔΑΠ Νεάπολης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας (Ζάκκα 25, Νεάπολη)

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 – 6 μ.μ.

Γιορτή ΚΔΑΠ Στρεμπενιώτη στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης (Φραγκλίνου Ρούσβελτ & Κολοκοτρώνη, περιοχή Στρεμπενιώτη)

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 – 7.30 μ.μ.

Γιορτή Αθλητικών Τμημάτων ΚΔΑΠ & Μαζικού Αθλητισμού Δ.Ε. Νεάπολης στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη)

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 – 6 μ.μ.

Γιορτή ΚΔΑΠ Συκεών (Πρόνοιας) στον Παιδικό Σταθμό Πρόνοιας

(Ι. Μιχαήλ 3, Συκιές)

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 – 6 μ.μ.

Γιορτή ΚΔΑΠ Φωκά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών (Οδ. Φωκά 17, Συκιές)

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 – 7.30 μ.μ.

Γιορτή Θεατρικών Τμημάτων ΚΔΑΠ Αγ. Παύλου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Αγ. Παύλου (Πρ. Μυρώνη 2, Άγιος Παύλος)

Keywords
Τυχαία Θέματα