Δ. Κούβελας: Κομβικό σημείο ανάπτυξης η κεντρική Λαχαναγορά για τη Θεσσαλονίκη

Τη Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας.

Ο υποψήφιος βουλευτής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συνδέσμου εμπόρων λαχαναγοράς Ιωάννη Χαραλαμπίδη και κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι της Λαχαναγοράς. Τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την

παρατεταμένη κρίση, καθώς και το άνοιγμα των προϊόντων μέσω πολλών άλλων παραγόντων, όπως είναι οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

H Λαχαναγορά της Κ.Α.Θ. Α.Ε. κατασκευάστηκε το 1975 και φιλοξενεί 280 καταστήματα εμπορίας έχοντας προσέλευση 5000 επισκεπτών και εργαζομένων σε καθημερινή βάση. Η Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο, διότι οι εκτιμώμενες διακινούμενες ποσότητες ανέρχονται σε 600-800 τόνους φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση και η απορρόφηση των αγροδιατροφικών προϊόντων γίνεται από όλη την επικράτεια και όχι μόνο, καθώς οι πωλήσεις σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% αφορούν σε χώρες του εξωτερικού, κυρίως των Βαλκανίων.

Ο κ. Κούβελας, συνεχάρη τις πρωτοβουλίες αυτές και ανέφερε χαρακτηριστικά: « Είναι φανερό ότι η Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης παίζει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης. Το ίδιο ισχύει και για τον πρωτογενή τομέα γενικώς. Η Ελλάδα είναι κατά βάση μία αγροτική χώρα. Αν το εκμεταλλευτούμε σωστά, θα λειτουργήσει προς όφελος όλων και θα συμβάλλει δραστικά στην ανάπτυξη της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα