Δ. Κουτσούμπας: Καταπέλτης κατά των συμφερόντων του ελληνικού λαού η Συμφωνία των Πρεσπών

«Δυνατό ΚΚΕ είναι δύναμη για το λαό». Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση για τα 100 χρόνια ιστορίας του κόμματος, στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο» (Παλαί ντε Σπορ) στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εκλογές,

βουλευτικές ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές, «είτε όλες μαζί το Μάη, είτε χώρια οι βουλευτικές, πρέπει να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ» και πρόσθεσε: «Ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε παλιούς και νέους «σωτήρες» να απορρίψει τη λογική του μικρότερου κακού, που τον οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο. Τώρα έχει την πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσει σωστά. Τα έχει δοκιμάσει όλα, το μόνο που δεν έχει δοκιμάσει είναι η δική του, η πραγματική δύναμη. Γι’ αυτό δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, σε όλη την Ελλάδα».

«Καμιά κυβέρνηση, ούτε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αυτή της ΝΔ, με τους κολαούζους τους, μπορεί να δώσει διέξοδο στα λαϊκά προβλήματα. Γιατί το σχέδιο τους είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ» είπε ο γενικός γραμματέας και πρόσθεσε: «Διέξοδο στα λαϊκά προβλήματα μπορεί να δώσει μόνο η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Γιατί το επεξεργασμένο σχέδιο του ΚΚΕ απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του. Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσει καλύτερα, με μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδαν και FYROM, ο κ. Κουτσούμπας τη χαρακτήρισε «επαίσχυντη» και «καταπέλτη» κατά των συμφερόντων και των δύο λαών και «όλων των λαών της Βαλκανικής», γιατί, όπως είπε, ενισχύει στα Βαλκάνια το ΝΑΤΟ «που βαρύνεται με δεκάδες αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις». «Μιλάμε για μια συμφωνία που όχι μόνον δεν βάζει τέρμα στον αλυτρωτισμό, αλλά με την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των ανιστόρητων θέσεων περί «Μακεδόνα πολίτη» και «μακεδονικής γλώσσας», δίνει νέο «αέρα στα πανιά» του. Κι από την άλλη δίνει αέρα στον εθνικισμό και από την ελληνική πλευρά» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και η ΝΔ κι από κοντά κι άλλες δυνάμεις του «αστικού τόξου» έως και τη φασιστική ΧΑ, ευθύνονται για το ότι ύπουλα έστρεψαν την προσοχή του λαού στην ονοματολογία της γειτονικής χώρας. Την ίδια ώρα τα ουσιώδη ζητήματα που θέτει το ΚΚΕ, όπως είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ και η διατήρηση του αλυτρωτισμού, είναι αυτά που ναρκοθετούν το μέλλον των λαών της Βαλκανικής κι όλοι τους προσπαθούν να κρύψουν από τον λαό μας».

Ο κ. Κουτσούμπας υπεστήριξε ότι «ούτε οι αντιφασιστικές κορώνες, ούτε οι επικλήσεις για ειρήνη και φιλία, μπορούν να κρύψουν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, με την πολιτική τους, ρίχνουν νερό στο μύλο του εθνικισμού» και πρόσθεσε:

«Ενάντια στην ακροδεξιά, τον εθνικισμό, το ναζισμό παλεύουν καθημερινά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με πράξεις και όχι με μεγάλα λόγια. Γιατί το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής πάλης, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, είναι η δύναμη η οποία μπορεί να ανακόψει την άνοδο της ακροδεξιάς, του ναζισμού, του φασισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα