Χρυσοχοΐδης: Η Δημοκρατία μας στενάζει στις συγκεντρώσεις- Ο νόμος θα εφαρμοστεί

Ο νόμος θα εφαρμοστεί και αυτό δεν είναι δήλωση αυταρχισμού αλλά πράξη ευθύνης γιατί απαντάει στην κοινή λογική διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται πρώτη μέρα το νομοσχέδιο που ρυθμίζει για πρώτη φορά από την περίοδο της δικτατορίας το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει δημόσιες συναθροίσεις, διαδηλώσεις και πορείες. Νωρίτερα είχαν προηγηθεί δριμύτητες τοποθετήσεις

εκ μέρους βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, και Μέρα25 με κεντρικό ζήτημα ότι δεν είναι δυνατόν να έχει την ευθύνη για αποζημίωση από καταστροφές καταστημάτων, αυτοκινήτων κλπ ο οργανωτής της διαδήλωσης, αλλά και μηνύματα πως ο εν λόγω νόμος θα μείνει στα χαρτιά.

"Ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά, κανένας εισαγγελέας δεν θα απαγορεύσει διαδήλωση και η επόμενη κυβέρνηση που θα είναι προοδευτική και θα έρθει σύντομα, θα τον καταργήσει" προέβλεψε ο καθ. Συνταγματικού Δικαίου και πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος. Ενώ σύμφωνα με το capital.gr, ο εισηγητής του ΚΚΕ Γκιόκας τόνισε πως υπήρξαν πολλοί νόμοι - βρικόλακες που ακύρωσαν στην πράξη οι λαοί και η ταξική πάλη, τέτοιος νόμος θα είναι και αυτός.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφού υπογράμμισε ότι συνιστά φυγομαχία της δημοκρατίας η άρνηση ρύθμισης των δημοσίων συγκεντρώσεων-διαδηλώσεων είπε ότι πουθενά στον κόσμο, και φυσικά στην Ευρώπη, δεν υπάρχει αυτό. "Όσο καθυστερούμε, όσοι δεν θέλουν, τόσο τείνουν να ταυτίσουν την δημόσια διαμαρτυρία με την βία, την ταλαιπωρία και την αναστολή της κανονικής ζωής. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Θέλουμε από τις πορείες και τις συγκεντρώσεις να μένουν τα συνθήματα και όχι οι πράξεις βίας, η ταλαιπωρία, οι ζημιές. Όσο διστάζουμε και καθυστερούμε τόσο αντιδημοκρατικές φωνές μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος. Το ζήσαμε. Κάθε δικαίωμα συνοδεύεται από την ευθύνη άσκησής του αλλιώς ακυρώνεται από τις καταχρήσεις". Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει με την χρήση της τεχνολογίας ενημέρωση των πολιτών όταν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας διαδηλώσεων ενώ επέμεινε ιδιαίτερα για τις ευθύνες του οργανωτή. "Αν δεν έχει την ευθύνη ο οργανωτής τότε τι οργανωτής είναι;" αναρωτήθηκε.

"Φίλε Γιάννη το κόμμα σου έχει σημαία την εχθροπάθεια"
Έντονο ήταν το μπρα ντε φερ με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση. "Θέλω να απευθυνθώ στον φίλο που συμμετείχαμε μαζί στην κυβέρνηση το 2009, τότε που παραλάβαμε ελλείμματα και χρέος 127%, πώς μπορεί και κάθεται στα ίδια υπουργικά έδρανα σήμερα με αυτούς" είπε ο κ. Ραγκούσης.

"Φίλε Γιάννη, εσύ σκέψου ποια σημαία κρατάς σήμερα; Ποιος καταστρέφει σήμερα; Το κόμμα που συμμετέχει έχει σημαία του την εχθροπάθεια και την πόλωση" απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. "Καταργεί το βασικό κεκτημένο της αντιπολίτευσης που είναι ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι δεν είναι εχθροί και τα μεγάλα αστικά κόμματα καταπολεμούν τις λαϊκίστικες τάσεις. Αυτό το κεκτημένο και αυτή την θεσμική παρακαταθήκη πολέμησε και πολεμά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πολύτιμο κεκτημένο παραμένω αμετακίνητος. Ήταν η πυξίδα μου και αγωνίζομαι να το επαναφέρω. Χαίρομαι που η χώρα πλέον αναπνέει ελεύθερα έξω από το φωνακλάδικο τοξικό κλίμα της πόλωσης και συνωμοσιολογίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα