Χριστουγεννιάτικο πάρτι της Μπαρτσελόνα στο "Μπερναμπέου"! Τελείωσε τη Ρεάλ και το πρωτάθλημα

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια του "clasico" επικρατώντας θριαμβευτικά της Ρεάλ Μαδρίτης με το εμφατικό 3-0 μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Η Μπάρτσα μετέτρεψε σε... παράσταση για έναν ρόλο το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό παιχνίδι του πλανήτη, δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα τα οποία θα γιορτάσει με τον ιδανικότερο τρόπο.

Τα γκολ της μεγάλης νίκης των "μπλαουγκράνα" πέτυχαν οι Λουίς Σουάρες, Λιονέλ

Μέσι και Αλέις Βιδάλ.

Ο Ουρουγουανός άνοιξε το σκορ στο 54ο λεπτό με υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή έπειτα από ασίστ του Σέρτζι Ρομπέρτο που είχε πάρει πάσα από τον Ράκιτιτς σε εξαιρετική αντεπίθεση. Στο 63ο λεπτό σημειώθηκε η φάση που έκρινε τον αγώνα. Αποβλήθηκε ο Καρβαχάλ για χέρι-πέναλτι, με τη Ρεάλ να μένει με δέκα παίκτες και τον Μέσι να εκτελεί εύστοχα από την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το 0-2 στο 64΄. Αμέσως πριν γίνει το χέρι πέναλτι, ο Σουάρες είχε πλασάρει από κοντά και ο Νάβας απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μέσι έδωσε ξανά στον Σουάρες ο οποίος πλάσαρε στο δοκάρι, για να πάρει ο Παουλίνιο το ριμπάουντ και να κάνει την κεφαλιά με τον Καρβαχάλ σταματάει με το χέρι την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Το "κερασάκι στην... τούρτα" για την ομάδα του Βαλβέρδε έβαλε ο Αλέις Βιδάλ, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ως αλλαγή. Ο Ισπανός νίκησε τον Νάβας με πλασέ από το ύψος του πέναλτι γράφοντας το τελικό αποτέλεσμα (0-3) στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (93΄). Το γκολ βέβαια δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης η μπάλα έχει βγει πλάγιο άουτ πριν ο Μέσι κοντρολάρει και ξεκινήσει την ενέργεια του που έφερε και την ασίστ. Οι "μερένγκες" παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο είχαν ορισμένες ευκαιρίες για να κάνουν το 1-2 και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όμως δεν τα κατάφεραν.

Οι Καταλανοί, με τον σημερινό τους θρίαμβο στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ντέρμπι του κόσμου, ουσιαστικά "καθάρισαν" το ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς αύξησαν τη διαφορά από την "Βασίλισσα" στους +14 βαθμούς! Βέβαια, οι Μαδριλένοι έχουν ένα ματς λιγότερο, κόντρα στη Λεγανές, όμως ακόμη και αν το κερδίσουν θα καταφέρουν απλά να μειώσουν στους -11 βαθμούς. Η διαφορά της πρωτοπόρου Μπάρτσα από την 2η της βαθμολογίας Ατλέτικο Μαδρίτης είναι στους 9 βαθμούς (45-36) έπειτα από 17 αγωνιστικές. Η Βαλένθια μπορεί να μειώσει την διαφορά από την κορυφή στους -8 βαθμούς και να προσπεράσει την Ατλέτικο στην 2η θέση, εάν νικήσει σήμερα την Βιγιαρεάλ.

Η Μπαρτσελόνα νίκησε για 3η διαδοχική σεζόν την Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" για το ισπανικό πρωτάθλημα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων. Αυτή ήταν επίσης η πρώτη νίκη του Ερνέστο Βαλβέρδε επί της Ρεάλ ως προπονητής της Μπαρτσελόνα σε επίσημο ματς, καθώς στην αρχή της σεζόν είχε δύο ήττες για το ισπανικό σούπερ καπ.

Συνθέσεις:

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο (71' Μάρκο Ασένσιο), Μόντριτς, Κρόος, Κόβατσιτς (72' Μπέιλ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (91' Αλέις Βιδάλ), Πικέ, Βερμάλεν, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Παουλίνιο (84' Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (77' Νέλσον Σεμέδο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα