Χριστουγεννιάτικο δένδρο στο δικό τους διαμέρισμα άναψαν τέσσερα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας

Το πρώτο τους χριστουγεννιάτικο δένδρο στόλισαν και στη συνέχεια άναψαν τα λαμπάκια, ο Γιάννης, ο Θέμις, ο Δημήτρης και ο Μίμης, οι οποίοι για πρώτη φορά φέτος απόκτησαν το δικό τους διαμέρισμα, τον προσωπικό τους χώρο, στην οδό Βασ. Όλγας 164 στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας πίσω τους τα ιδρύματα, στο πλαίσιο του προγράμματος αποσυλλοποίησης και ένταξής τους στην κοινωνία που υλοποιεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.),στην κατευθυντήρια γραμμή του αρμόδιου Υπουργείου

Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Κοντά τους πάντα, η Φανή, η Κική και η Ράνια, που ως στοργικές μητέρες τους παρέχουν σημαντική βοήθεια στη διαδικασία ενηλικίωσής τους.

Μαζί με τα τέσσερα παιδιά, βρέθηκαν αυτή τη σημαντική στιγμή, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Συλβάνα Καρασαββίδου, η διευθύντρια του Κέντρου κ. Ελισάβετ Μωυσιάδου, ο διευθυντής του Παραρτήματος του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (Ι.Α.Α.) κ. Χρήστος Ξανθόπουλος και η διευθύντρια του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Παντελεήμων» κ. Ελευθερία Ξανθοπούλου.

Για τα παιδιά που έφυγαν από τα ιδρύματα και βρέθηκαν στο δικό τους διαμέρισμα ήταν μια σημαντική στιγμή, τώρα που έρχονται οι γιορτές για να ζήσουν με έναν διαφορετικό τρόπο, μέσα και δίπλα στον κοινωνικό ιστό της πόλης, μαζί με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) κ.Συλβάνα Καρασαββίδου με τη συμμετοχή και των στελεχών του Κέντρου, επισκέφθηκαν και άλλα τέσσερα (4) διαμερίσματα στην παρακείμενη οδό Ορμυλίας, όπου διαμένουν εδώ και χρόνια άτομα στο πλαίσιο της αποσυλοποίησης που υλοποιεί με επιτυχία το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα