Χρήστος Φερεντίνος: Δεν υπάρχει ποτέ εξασφάλιση στην ιδιωτική τηλεόραση

Για την ανασφάλεια που έχει το επάγγελμα του τηλεοπτικού παρουσιαστή μιλάει στην "Real News", ο Χρήστος Φερεντίνος ο οποίος επίσης αναφέρεται και στις προτάσεις που έχει δεχτεί για να κατέβει στο πολιτικό στίβο!

Φέτος έµειναν εκτός πρόσωπα πρώτης γραµµής. Το θεωρείτε άδικο; Εσείς έχετε περάσει κάτι ανάλογο;

Φυσικά και έχω βιώσει κάτι τέτοιο. ∆εν υπάρχει ποτέ εξασφάλιση στην ιδιωτική τηλεόραση. Κάνεις συνεργασία µε ένα κανάλι και, αν δεν πηγαίνει κάτι καλά, υπάρχει µεγάλος κίνδυνος να κοπεί και να βρεθείς εκτός. Αυτό δηµιουργεί ανασφάλεια και για µετά. Είναι προσφορά

και ζήτηση σε µια πολύ άγρια πλέον αγορά µε πολύ µικρή διαφηµιστική πίτα. Σαφώς και έχω περάσει κι εγώ τέτοια ανασφάλεια. Από τη στιγµή που µπήκα στον Alpha, ωστόσο, έχουµε δηµιουργήσει µια σταθερότητα, µε µια οµάδα που δεν έχει αλλάξει από την αρχή. ∆εν νοµίζω ότι είναι θέµα αδικίας. Οι άξιοι παρουσιαστές, τα άτοµα που αγαπάει ο κόσµος, µπορεί να βγαίνουν για λίγο και να ξαναµπαίνουν. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, π.χ., ξαναγύρισε µε το «The 2night show». Κι εγώ έχω βρεθεί εκτός για έναν χρόνο. Τίποτα, ωστόσο, δεν είναι δεδοµένο πια.

Εχετε προτάσεις να ασχοληθείτε µε την πολιτική;

Εχουν γίνει κάποιες κρούσεις, αλλά µου αρέσει καθαρά η δηµοσιογραφική πλευρά, µε την έννοια ότι µπορείς να κρίνεις, να µιλάς, να σατιρίζεις. Στην πολιτική πέφτεις σε έναν µηχανισµό όπου πουλάς συγκεκριµένα πράγµατα. Οποιος έχει την εντύπωση ότι η πολιτική είναι συνυφασµένη µε ιδεολογίες κάνει λάθος. Αυτά έχουν τελειώσει και έχουν ξεπεραστεί. Ολα είναι θέµα οικονοµίας, συµφερόντων, ισορροπιών και συσχετισµών. Ολα είναι απόλυτα ελεγχόµενα και φαίνεται. Η πολιτική είναι καθαρά ένα επάγγελµα που έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κι αυτό εγώ δεν µπορώ να το ακολουθήσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα