Χρησιμοποιείτε Chrome; Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση

Οι χρήστες του Chrome Browser καλούνται να εγκαταστήσουν αμέσως την πιο πρόσφατη ενημερωμένη έκδοση για να διορθώσουν δύο ευπάθειες ασφαλείας, εκ των οποίων η μία είναι ήδη ευρέως διαδεδομένη.

Όπως αναφέρει το National Cyber ​​Security, οι δύο ευπάθειες υψηλής σοβαρότητας είναι γνωστές ως CVE-2019-13720 και CVE-2019-13721 και επιτρέπουν την καταστροφή των δεδομένων στη μνήμη

από έναν χάκερ, ενώ επιτρέπουν την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα. Με άλλα λόγια, παραχωρούν πλήρη πρόσβαση στον υπολογιστή του θύματος.

Ένα από τα τρωτά σημεία έχει να κάνει με το στοιχείο ήχου του Chrome, ενώ το άλλο είναι η βιβλιοθήκη PDFium, την οποία το Chrome χρησιμοποιεί για δημιουργία και εμφάνιση εγγράφων PDF. Οι ερευνητές του Kaspersky, Anton Ivanov και Alexey Kulaev, έχουν ήδη εντοπίσει ότι η ευπάθεια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, εξ' ου και η επείγουσα ανάγκη ενημέρωσης της εφαρμογής.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome (78.0.3904.87) που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα, διορθώνει τις ευπάθειες ασφαλείας και είναι διαθέσιμη για Windows, Mac και Linux. Η ενημέρωση πρέπει να εμφανίζεται αυτόματα, αλλά αν δεν την έχετε δει ακόμα, μπορείτε να την εφαρμόσετε με μη αυτόματο τρόπο μεταβαίνοντας στη Βοήθεια -> Σχετικά με το Google Chrome στο μενού του προγράμματος περιήγησης. Μόλις εγκατασταθεί, η απειλή εξουδετερώνεται και μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Chrome κανονικά.

Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν το Chrome, πράγμα που μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να κλείσετε γρήγορα αυτές τις τρύπες ασφαλείας. Αν μη τι άλλο, αυτό αποδεικνύει γιατί οι αυτόματες ενημερώσεις είναι τόσο σημαντικές για το λογισμικό που συνδέεται με το διαδίκτυο. Την τελευταία φορά που εντοπίστηκε παρόμοια ευπάθεια, εκδόθηκε παρόμοια προειδοποίηση σχετικά με την ενημέρωση μέσα στην πρώτη μέρα κυκλοφορίας.

Πηγή: gr.pcmag.com

Keywords
Τυχαία Θέματα