Χρηματοδότηση 210.000 για δράσεις νεολαίας ανακοίνωσαν Χαρίτσης - Νοτοπούλου

Μία χαλαρή βόλτα στον Α΄προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αργότερα, σε δηλώσεις τους, ανακοίνωσαν τη χρηματοδότηση δράσεων νεολαίας, η οποία αποτελεί πρόταση του ΥΜΑΘ.

Όπως τόνισε η κ. Νοτοπούλου θα έχει προϋπολογισμό 210.000 ευρώ και θα αφορά δράσεις, συλλόγων και οργανώσεων πολιτών, κυρίως νέων που θα

αφορούν μεταξύ άλλων την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική αλληλεγγύη, πολιτική και συνοχή.

"Ελπίζουμε ο κόσμος, η νεολαία της πόλης ότι θα το αγκαλιάσει και μέσα από workshop και διάφορες παρουσιάσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, να δοθεί χώρος και ένα πρώτο βήμα για μια πιο καινοτόμα προσέγγιση στα πράγματα. Αυτό ικανοποιεί και μια δικιά μας ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια στο ΥΜΑΘ και πιο στοχευμένη και συγκροτημένη πολιτική", δήλωσε η κ. Νοτοπούλου.

Από την πλευρά ο υπουργός Εσωτερικών, χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική τη χρηματοδότηση, καθώς την απόδοση της Α' προβλήτας στην πόλης της Θεσσαλονίκης.

"Η χρηματοδότηση αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική. Θα δώσει ευκαιρία σε ομάδες και κινήσεις να εκφράσουν τη δημιουργία τους στην πόλης της Θεσσαλονίκης. Επίσης είναι πολύ σημαντικό αυτό που βλέπουμε στην Α΄ προβλήτα, η οποία αποδόθηκε στο λαό της Θεσσαλονίκης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και κεντρική κυβερνητική στόχευση η απόδοση τέτοιων δημόσιων χώρων στις τοπικές κοινωνίες", σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

Λίγο πριν αναχωρήσουν, ο κ. Χαρίτσης και η Νοτοπούλου, συναντήθηκαν στην Α΄προβλήτα, με την γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ελίζ Ζαλαντό.

Keywords
Τυχαία Θέματα